GotowaniePrzepisyPizza na spodzie z kaszy manny

Pizza na spodzie z kaszy manny

Jak zapewnia autorka przepisu, Paulina Krajewska z bloga Justmydelicious, taki spód jest neutralny w smaku, fantastycznie łączy się z rozmaitymi dodatkami.

Pizza na spodzie z kaszy manny
Źródło zdjęć: © www.justmydelicious.com

02.12.2015 | aktual.: 25.01.2016 16:59

Pizza to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Połączenie ciasta, kalorycznego sera i tłustych sosów to niestety bomba kaloryczna. Smaczną alternatywą będzie przygotowanie tego przysmaku na spodzie z kaszy manny. Jak zapewnia autorka przepisu, Paulina Krajewska z bloga Justmydelicious, spód jest neutralny w smaku, fantastycznie łączy się z rozmaitymi dodatkami. Dzięki temu taka pizza może mieć mnóstwo wersji smakowych i nieprędko się nam znudzi.

Składniki na spód pizzy z kaszy manny (około 2-6 porcji): 1 szklanka kaszy manny, 1-1,5 szklanki wody, 2 łyżki słodkiej papryki w proszku.

Kaszę ugotuj z pozostałymi składnikami na gęstą masę. Gotową kaszę rozprowadź na wyłożonej papierem do pieczenia blasze tworząc spód pizzy. Piecz go w 180 stopni C przez około 20 minut.

Składniki na wierzch pizzy: 4 łyżki sosu czosnkowego, 1 kulka sera mozzarella, 1 laska kiełbasy, ok. 10 pomidorków koktajlowych, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, świeże oregano.

Na podpieczonym spodzie pizzy rozsmaruj równomiernie sos, a następnie rozłóż pozostałe składniki. Piecz w 180 stopniach C przez około 15-20 minut.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)