Pokazała trik na popcorn. Już nigdy nie zrobisz go inaczej
Jak szybko przygotować popcorn? Okazuje się, że nie trzeba pędzić do sklepu, by kupić ziarenka w charakterystycznej, brązowej torebce, którą wkładamy do mikrofali. Tiktokerka zaprezentowała sposób, który skradł serca wielu jej fanów.
Marzy ci się popcorn do ulubionego filmu lub serialu? Okazuje się, że można zrobić go w bardzo prosty sposób. Tiktokerka zdradziła, co zastępuje jej popularne "gotowe" produkty do mikrofalówki, które można kupić w sklepie.
Popcorn nie tylko w kinie
Wybierając się do kina, trudno jest sobie wyobrazić seans bez kubełka z popcornem. Kto jednak powiedział, że w domu również nie możemy się na niego skusić? Właśnie dlatego producenci wpadli na pomysł, by stworzyć produkty, które dzięki mikrofalówce pozwolą nam cieszyć się ulubioną przekąską.
Jeśli nie mamy mikrofalówki, można także wykorzystać patelnię lub garnek z przykrywką, w których umieszczamy ziarna kukurydzy. Prażone w wysokiej temperaturze zaczynają pęcznieć, tworząc przysmak zarówno starszych, jak i młodszych.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Popcorn to bogate źródło błonnika, białka, a także witamin oraz minerałów. Co więcej, jeśli przygotowujemy go bez dodatku tłuszczu, możemy także cieszyć się niskokalorycznym smakołykiem.
Tiktokerka radzi, jak zrobić popcorn
Kiedy nie mamy w domu popcornu do mikrofali, możemy bez trudu stworzyć go samodzielnie. Azure MacCannell opublikowała na swoim TikToku prosty sposób, by go zrobić.
Wszystko, czego potrzebujemy to ziarenka kukurydzy oraz foliowa torebka z zamknięciem, której można używać w mikrofalówce. Tiktokerka przekonuje, że bez trudu można ją znaleźć w internecie, a co więcej jest wielokrotnego użytku.
Następnie należy wsypać kukurydzę do woreczka i dokładnie go zamknąć. Na kilka minut wkładamy go do mikrofalówki. Po chwili, gdy już wszystkie ziarenka "eksplodują" można się już cieszyć gotowym popcornem.
Jeśli marzy nam się zaś popcorn maślany, po jego wyjęciu z mikrofalówki można dodać odrobinę masła, tak aby rozpuściło się na gorących ziarenkach. Niektórzy także chętnie obsypują je solą. W tym przypadku jednak nie warto jednak przesadzić z jej ilością.
Zapraszamy na grupę na Facebooku - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl