Roselatte – kawa, którą pokochały kobiety
Czarna kawa to nuda. Wielbiciele kulinarnych trendów zachwycają się teraz latte z dodatkiem superfoods. Do wyboru mamy więc matcha latte, kawę ze złotym mlekiem lub z tęczową pianką. Nie tylko pięknie wyglądają, ale także pobudzają, dostarczają cennych składników mineralnych oraz wspomagają oczyszczanie organizmu z toksyn. Teraz internet podbija różowa kawa. W czym tkwi sekret jej zachwycającego koloru? To sok z buraków. Zobaczcie, jak ją zrobić w domu.
14.03.2017 | aktual.: 14.03.2017 10:45
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Różana kawa - hit Instagrama
Smak buraka w kawie jest zupełnie niewyczuwalny, ponieważ poza sokiem do napoju dodajemy także pastę waniliową, mleko migdałowe i wodę różaną. Lubicie słodką kawę? Dolejcie nieco syropu klonowego lub miodu. Taki zestaw doskonale pobudza i dodaje energii na cały poranek, a przy tym świetnie smakuje. Różową piankę możemy ozdobić ulubionym wzorkiem. By efekt był jeszcze bardziej spektakularny, warto dodać jadalne płatki róż.
Składniki: 2 łyżki soku z buraków, 2 łyżki wrzątku, 1/4 łyżeczki pasty waniliowej, 150 ml mleka migdałowego,1 łyżka oleju kokosowego, 1,5 łyżki wody różanej.
Przygotowanie: sok z buraków wymieszaj z gorącą wodą, olejem kokosowym, wodą różaną i pastą waniliową. Dodaj spienione, podgrzane mleko migdałowe. Całość wymieszaj. Do smaku możesz także dodać odrobinę miodu lub syropu klonowego. Różane latte podawaj z jadalnymi płatkami róż lub sproszkowanym burakiem.