Rosół od Gessler za 60 zł. Restauratorka tak to tłumaczy
Magda Gessler otworzyła nowy lokal gastronomiczny w Warszawie. Pandemia ją nie powstrzymała. Klientów zszokowały jednak ceny dań w restauracji. Teraz restauratorka ponownie wytłumaczyła dlaczego za litr rosołu w jej knajpie trzeba zapłacić 60 złotych. Użyła do tego ciekawego porównania.
Magda Gessler już przy okazji otwarcia restauracji wyjaśniła zainteresowanym za pomocą mediów społecznościowych skąd tak wysokie ceny dań w jej karcie. "Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabity jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas ;)) To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków… Tu nie ma miejsca na miernotę" – tłumaczyła restauratorka.
Ostatnio Magda Gessler ponownie tłumaczyła ceny z menu. Tym razem to Agata Młynarska zapytała "królową polskiej gastronomii" o wysokie ceny dań w jej bistro o nazwie "Słodki Słony Familiada".
"Należy się przyzwyczaić do jednej rzeczy, której ludzie nie rozumieją. To jest jak giełda (...) z dobrymi samochodami. Nikt nie ma do nikogo pretensji, że mercedes tak drogo kosztuje, a wszyscy mają pretensję, że rosół u mnie jest po 60 złotych za litr. Przecież z tego litra robi się cztery porcje (...). To są cztery talerze po 15 złotych. Mnie się wydaje, że nawet takie zupy z kostki kosztują mniej więcej tyle, no a u Magdy Gessler za rosół z kluskami z parmezanem to jest tanio" – powiedziała Magda Gessler.
Nowa restauracja na mapie Warszawy
Pandemia koronawirusa zaszkodziła branży gastronomicznej. Pomimo ciężkich czasów dla restauratorów Magda Gessler postanowiła otworzyć nowy lokal. Bistro o nazwie "Słodki Słony Familia" znajduje się w kompleksie Royal Wilanów, przy ul. Klimczaka w Warszawie. Po hucznym otwarciu wielu fanów skrytykowało gwiazdę TVN za wysokie ceny dań.