Rosół od Gessler za 60 zł. Restauratorka tak to tłumaczy
Magda Gessler otworzyła nowy lokal gastronomiczny w Warszawie. Pandemia ją nie powstrzymała. Klientów zszokowały jednak ceny dań w restauracji. Teraz restauratorka ponownie wytłumaczyła dlaczego za litr rosołu w jej knajpie trzeba zapłacić 60 złotych. Użyła do tego ciekawego porównania.
15.01.2021 | aktual.: 03.03.2022 06:28
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Magda Gessler już przy okazji otwarcia restauracji wyjaśniła zainteresowanym za pomocą mediów społecznościowych skąd tak wysokie ceny dań w jej karcie. "Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabity jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas ;)) To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków… Tu nie ma miejsca na miernotę" – tłumaczyła restauratorka.
Ostatnio Magda Gessler ponownie tłumaczyła ceny z menu. Tym razem to Agata Młynarska zapytała "królową polskiej gastronomii" o wysokie ceny dań w jej bistro o nazwie "Słodki Słony Familiada".
"Należy się przyzwyczaić do jednej rzeczy, której ludzie nie rozumieją. To jest jak giełda (...) z dobrymi samochodami. Nikt nie ma do nikogo pretensji, że mercedes tak drogo kosztuje, a wszyscy mają pretensję, że rosół u mnie jest po 60 złotych za litr. Przecież z tego litra robi się cztery porcje (...). To są cztery talerze po 15 złotych. Mnie się wydaje, że nawet takie zupy z kostki kosztują mniej więcej tyle, no a u Magdy Gessler za rosół z kluskami z parmezanem to jest tanio" – powiedziała Magda Gessler.
Nowa restauracja na mapie Warszawy
Pandemia koronawirusa zaszkodziła branży gastronomicznej. Pomimo ciężkich czasów dla restauratorów Magda Gessler postanowiła otworzyć nowy lokal. Bistro o nazwie "Słodki Słony Familia" znajduje się w kompleksie Royal Wilanów, przy ul. Klimczaka w Warszawie. Po hucznym otwarciu wielu fanów skrytykowało gwiazdę TVN za wysokie ceny dań.