Syrop z cytryny i imbiru - naturalny spalacz tłuszczu
Aby przyśpieszyć spalanie tłuszczu często sięgamy po suplementy z apteki. Ale pomocy w walce z nadmiarem kilogramów warto poszukać w kuchni.
25.09.2015 | aktual.: 28.12.2015 19:46
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Aby przyśpieszyć spalanie tłuszczu, często sięgamy po suplementy z apteki. Zapominamy, że pomocy w walce z nadmiarem kilogramów warto poszukać w kuchni. Łatwiejszym i zdrowszym sposobem niż łykanie kolejnych tabletek, będzie wykorzystanie produktów, których zazwyczaj używamy do przygotowania napojów i potraw.
Do przygotowania tej mikstury potrzebne są: 2-centymetrowy kawałek imbiru (ważne, aby nie był zbyt miękki czy z przebarwieniami)
, 130 g świeżego chrzanu, 4 łyżeczki miodu, 3 cytryny, 2 łyżeczki cynamonu w proszku.
Imbir i chrzan obieramy, a następnie ścieramy na tarce lub blendujemy i przekładamy do słoika. Pulpa powinna być jak najbardziej gładka. Cytryny sparzamy i wraz ze skórką kroimy w paseczki. Dodajemy do słoika i blendujemy. Doprawiamy miodem oraz cynamonem, jeszcze raz całość mieszając. Zakręcamy słoik i odstawiamy na dobę.
Gotowy syrop należy pić rano i wieczorem, po jednej łyżeczce. Kuracja powinna trwać trzy tygodnie, a trakcie niej warto zrezygnować z kalorycznych i tłustych potraw, a także pamiętać o odpowiednim nawodnieniu i regularnych posiłkach - najlepiej 5 razy dziennie, co około 3 godziny. Aby zwiększyć spadek wagi, warto też wprowadzić nawyk codziennej aktywności fizycznej.