FitnessCo jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?
Źródło zdjęć: © -sxc.hu

11.02.2010 15:59

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?

Najlepszym źródłem magnezu w diecie są następujące produkty: pestki dyni, jak również słonecznika i sezamu, migdały, kasza gryczana, rośliny strączkowe np. fasola, groch, pełnoziarniste produkty zbożowe np. grahamka, pieczywo razowe kakao i czekolada,

Potas jest szeroko rozpowszechnionym pierwiastkiem w produktach spożywczych. Spożywając warzywa i owoce, a także rośliny strączkowe i pełnoziarniste produkty zbożowe jesteśmy w stanie dostarczyć organizmowi potrzebne ilości tego pierwiastka. Szczególnie bogatymi produktami w potas są: rośliny strączkowe,suszone owoce i nasiona i orzechy, ziemniaki, pomidory, banany, winogrona.

Elżbieta Duda-Gmurczyk

www.setpoint.pl
Znajdź z nami swój punkt równowagi!

Źródło artykułu:WP Kobieta
Komentarze (12)