Eskeprymenty w kuchni, żubry i dużo gwiazd!
Polskie gwiazdy uwielbiają gotować i... jeść! Na "I Festiwalu Kuchni - Na styku kultur Polski i Białorusi" w Białowieży aktorzy, m.in. Paweł Małaszyński i Grażyna Wolszczak konkurowali ze sobą na najlepsze sałatki. Z kolei "prawdziwi" kucharze walczyli przygotowując wariacje ze schabem z dzika w roli głównej. Zobacz relację z imprezy przygotowaną przez dziennikarzy serwisu Kobieta.
Polskie gwiazdy uwielbiają gotować i... jeść!
Na "I Festiwalu Kuchni - Na styku kultur Polski i Białorusi" w Białowieży aktorzy, m.in. Paweł Małaszyński i Grażyna Wolszczak konkurowali ze sobą na najlepsze sałatki. Z kolei "prawdziwi" kucharze walczyli przygotowując wariacje ze schabem z dzika w roli głównej.
Zobacz relację z imprezy przygotowaną przez dziennikarzy serwisu Kobieta.
Ekipy gwiazd mało skomplikowane zadanie... musiały przygotować sałatkę. Oto drużyna nr 1 w składzie: Sambor Czarnota, Paweł Małaszyński, Agnieszka Sicińska, Robert Sowa (opiekun), Martyna Kliszewska, Jakub Przebindowski i Joanna Jabłczyńska.
Ekipa gotujących gwiazd
W drugiej drużynie prym wiodły panie: Grażyna Wolszczak i Katarzyna Żak. Ekipa pod ich okiem przygotowała sałatkę m.in. z malinami i ananasem. Pomysł festiwalu zrodził się w Best Western Hotel Żubrówka w Białowieży.
Paweł Małaszyński, Agnieszka Sicińska
Paweł Małaszyński przyznał, że jego ulubionym daniem są skrzydełka w miodzie przygotowywane przez jego mamę. W kulinarnych bojach w Białowieży wspierała go Agnieszka Sicińska, lekarz stomatolog, kierująca Centrum Stomatologicznym Eurodental.
Grażyna Wolszczak
Jak się okazuje, Grażyna Wolszczak nie potrafi i nie lubi gotować. Jak sobie z tym radzi? Na szczęście jej partner Cezary Harasimowicz jest dobrym kucharzem.
Bojarina Margarita
Zmagania zawodowców wygrała Białorusinka Bojarina Margarita. Bojarina na co dzień gotuje w Restauracji Mińsk. Do swojego schabu z dzika użyła m.in. cebulowej marmolady...
Sałatka ananasowo - krewetkowa
Tak apetycznie wyglądała sałatka przygotowana przez Monikę Jarosińską, Grażynę Wolszczak i Katarzynę Żak. Trzeba przyznać, że gwiazdy wykazały się sporą fantazją i pomysłowością. Niestety nie zapewniły tym sobie złota na podium.
Paweł Małaszyński, Agnieszka Sicińska, Joanna Jabłczyńska
Piękne kucharki i przystojny kucharz... Gwiazdy świetnie się bawiły wspólnie gotując.
Joanna Jabłczyńska
Joanna Jabłczyńska uwielbia gotować! - Jestem specjalistką od mufinków i makaronów, na przykład z tuńczykiem - mówi Wirtualnej Polsce. Aktorka jest wielkim łasuchem, a zbędne kalorie spala jeżdżąc na rowerze.
Karol Okrasa
Imprezę w położonym w sercu Białowieży hotelu "Żubrówka" poprowadził Karol Okrasa. Kucharz opowiada, że w swoim programie telewizyjnym nigdy nie oszukuje i nie upiększa przygotowanych potraw.
Zespół regionalny
Festiwal w hotelu "Żubrówka" i kulinarne wyścigi umilały zespoły regionalne.
Robert Sowa
Robert Sowa na co dzień jest szefem kuchni hotelu "Jan III Sobieski". Gotuje też z gwiazdami w programie "Dzień dobry TVN". Twierdzi, że polskie gwiazdy świetnie gotują.
Andrzej Malinowski, dyrektor Best Western Hotel Żubrówka
Andrzej Malinowski zadbał o wspaniałą atmosferę w prowadzonym przez siebie hotelu. Goście czuli się tu jak w domu. Niektórzy mieli szczęście i zobaczyli żubry! Nie można też nie wspomnieć o wspaniałej kuchni, serwowanej w hotelowej restauracji.
Potrawa przygotowana przez Restaurację Likus
"Prawdziwi" kucharze na "I Festiwalu Kuchni - Na styku kultur Polski i Białorusi" rywalizowali w dwóch konkurencjach. 12 ekip w ciągu dwóch godzin musiało przygotować schab z dzika oraz ser regionalny.
Kucharze
Kucharze mieli okazję do wymienienia się przepisami. Warto dodać, że pierwsze miejsce przypadło Restauracji Hotelu Mińsk. Na podium stanęła Bojarina Margarita.
Potrawa z Restauracji Grodno
Kto by nie chciał zjeść tak pysznie podanej potrawy. Restauracja Grodno słynie z wyszukanych dań.
Kurt Sheller, Karol Okrasa
Do Białowieży zjechała śmietanka kucharzy. Karol Okrasa wkradał się w łaski Kurta Shellera karmiąc go! Sheller jadł mu z ręki. Do zobaczenia w Białowieży za rok!