Granola - z pełnych ziaren zbóż i dużą ilością błonnika
Prowadzisz aktywny tryb życia, regularnie ćwiczysz, ciężko pracujesz lub szukasz ciekawego pomysłu na zdrowe a jednocześnie smaczne i niebanalne śniadanie? Ten produkt jest dla Ciebie!
29.05.2009 | aktual.: 05.06.2009 12:21
Prowadzisz aktywny tryb życia, regularnie ćwiczysz, ciężko pracujesz lub szukasz ciekawego pomysłu na zdrowe a jednocześnie smaczne i niebanalne śniadanie? Ten produkt jest dla Ciebie! Granola to wyjątkowo chrupiące wręcz ciasteczkowe płatki musli, produkowane w trzech smakach: owocowym, orzechowym i czekoladowym. Wypieka się ją wyłącznie z naturalnych składników bez konserwantów i sztucznych barwników, z dodatkiem cukru trzcinowego i soli morskiej. Granola to nie tylko wspaniała propozycja na pożywne śniadanie ale także smaczna i zdrowa przekąska. Można ją dodać do mleka, jogurtu, kefiru czy soku ale też chrupać między posiłkami, niwelując uczucie głodu lub „bezpiecznie” podjadać, nie rezygnując ze swych dotychczasowych przyzwyczajeń i słabości. Granola z powodzeniem zastąpi niezdrowe i kaloryczne przekąski, pozostając cały czas w zgodzie z wymaganiami stosowanej diety i zaleceniami specjalistów od żywienia. Jeśli lubisz naturalny smak owoców- spróbuj GRANOLI OWOCOWEJ. Zawarte w niej owoce suszone są w taki
sposób, że zachowują naturalny smak i aromat oraz wszystkie swoje cenne składniki. Na poranny smutek i chandrę jest świetny sposób – GRANOLA CZEKOLADOWA. Stwierdzono, że zjedzenie nawet kilku kawałków czekolady powoduje wydzielanie w mózgu dodatkowych ilości serotoniny (zwanej hormonem szczęścia) i endorfin (hormonu przyjemności). Dobry nastrój na cały dzień zapewniony! A może wolisz duże, chrupiące kawałki orzechów? Sięgnij po GRANOLĘ ORZECHOWĄ zawierającą orzechy i migdały, czyli źródło wartościowego białka, składników mineralnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Granola jest bogata w ważny dla zdrowia błonnik, który sprzyja m.in. powstawaniu uczucia sytości. Zabezpiecza przed podjadaniem bardziej kalorycznych potraw lub przekąsek i pomaga kontrolować wagę. Granola wytwarzana jest z pełnych ziaren zbóż i zachowuje wszystkie cenne składniki w nich zawarte, a więc witaminy z grupy B, białko roślinne i minerałów takich jak fosfor, magnez
żelazo oraz cynk. Chrupiąca Granola, wsypana do miseczki i spożywana bez żadnych dodatków, doskonale zastępuje m.in. chipsy, paluszki lub bardziej kaloryczne bakalie. Sprawdzi się zarówno w biurze, likwidując utrudniający pracę głód, jak i na domowym stole, np. podczas wieczornego seansu przed telewizorem lub w czasie niespodziewanej wizyty znajomych. Chrupanie z pewnością będzie smaczne, zdrowe i dietetyczne, a kruche kawałeczki Granoli zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.