Jak przetrwać święta na diecie?
Święta Wielkanocne to dla nas ważny, rodzinny czas. Jesteśmy przyzwyczajeni do spędzania ich za suto zastawionym stołem. Kusza nas wielkanocne baby, ciasta, mazurki, żurek, sałatki z majonezem, pieczone mięso z wyszukanymi sosami. - Każdy z nas powinien podejść do tego tematu przede wszystkim w sposób racjonalny – mówi Konrad Gaca, trener i dietetyk i zachęca do zwrócenia uwagi na to, co jemy i w jakich ilościach.
Święta Wielkanocne to dla nas ważny, rodzinny czas. Jesteśmy przyzwyczajeni do spędzania ich za suto zastawionym stołem. Kuszą nas wielkanocne baby, ciasta, mazurki, żurek, sałatki z majonezem, pieczone mięso z wyszukanymi sosami. - Każdy z nas powinien podejść do tego tematu przede wszystkim w sposób racjonalny – mówi Konrad Gaca, trener i dietetyk i zachęca do zwrócenia uwagi na to, co jemy i w jakich ilościach.
- To ważne ponieważ święta trwają krótko a konsekwencje ponosimy znacznie dłużej. Jeżeli nie jesteśmy w procesie odchudzania, mamy dobry metabolizm wystarczy trochę ruchu między posiłkami i kontrolowanie ilości spożywanego jedzenia. Jeśli jesteśmy na diecie, nie rezygnujmy z niej nawet na dwa dni - radzi Konrad Gaca, dzięki któremu Polacy zrzucili w sumie 350 ton zbędnego tłuszczu. Opracowany przez niego system należy do najlepszych w Europie.