Jak przetrwać święta na diecie?
02.04.2015 12:46, aktual.: 02.04.2015 14:08
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Święta Wielkanocne to dla nas ważny, rodzinny czas. Jesteśmy przyzwyczajeni do spędzania ich za suto zastawionym stołem. Kusza nas wielkanocne baby, ciasta, mazurki, żurek, sałatki z majonezem, pieczone mięso z wyszukanymi sosami. - Każdy z nas powinien podejść do tego tematu przede wszystkim w sposób racjonalny – mówi Konrad Gaca, trener i dietetyk i zachęca do zwrócenia uwagi na to, co jemy i w jakich ilościach.
Święta Wielkanocne to dla nas ważny, rodzinny czas. Jesteśmy przyzwyczajeni do spędzania ich za suto zastawionym stołem. Kuszą nas wielkanocne baby, ciasta, mazurki, żurek, sałatki z majonezem, pieczone mięso z wyszukanymi sosami. - Każdy z nas powinien podejść do tego tematu przede wszystkim w sposób racjonalny – mówi Konrad Gaca, trener i dietetyk i zachęca do zwrócenia uwagi na to, co jemy i w jakich ilościach.
- To ważne ponieważ święta trwają krótko a konsekwencje ponosimy znacznie dłużej. Jeżeli nie jesteśmy w procesie odchudzania, mamy dobry metabolizm wystarczy trochę ruchu między posiłkami i kontrolowanie ilości spożywanego jedzenia. Jeśli jesteśmy na diecie, nie rezygnujmy z niej nawet na dwa dni - radzi Konrad Gaca, dzięki któremu Polacy zrzucili w sumie 350 ton zbędnego tłuszczu. Opracowany przez niego system należy do najlepszych w Europie.