Jesienna sałatka z pieczonymi warzywami. W nowym odcinku Smacznego zdradzamy, jakie to proste
Jesienne dary pól i sadów to doskonała baza do przygotowania wielu smacznych i pożywnych dań. W nowym odcinku Smacznego proponujemy sałatkę z pieczonymi warzywami. Z dodatkiem oleju rzepakowego takie danie będzie nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Z niezawodnym przepisem Gosi Rudzińskiej przygotujesz to danie w kilka chwil.
10.11.2023 | aktual.: 24.11.2023 16:12
Marchew, pietruszka, brukselka i cebula to nie tylko skarby polskich stołów, ale także warzywa z ogromnym potencjałem. Zazwyczaj je gotujemy, jednak znacznie smaczniejsze są po upieczeniu w piekarniku – w ten sposób warzywa zyskują wyśmienity smak, aromat i apetyczną chrupkość. Nasza sałatka z pieczonymi warzywami jest nie tylko pyszna, ale także bardzo zdrowa. Spróbuj jej, a stanie się twoim ulubionym daniem tego sezonu. Sekret Gosi Rudzińskiej? Dodatek oleju rzepakowego, który podrumieni warzywa i wydobędzie z nich głębię smaku.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz w wideo.
Sfinansowano z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.