Kim z wykształcenia jest Lara Gessler? Studiowała w Polsce i za granicą
Lara Gessler zamiłowanie do kulinariów z pewnością odziedziczyła po swojej słynnej mamie Magdzie. I choć teraz związana jest z gastronomią, to w czasie studiów inaczej wyobrażała sobie swoją przyszłość.
Wychowując się w rodzinie restauratorów, nie mogła wybrać innej życiowej drogi. Lara Gessler odziedziczyła po mamie, najsłynniejszej znawczyni kulinariów w Polsce, zamiłowanie i wielką pasję do gotowania oraz pieczenia. Prowadzi jedną z najpopularniejszych cukierni w Warszawie, niedawno otworzyła pracownię kulinarną, czyli miejsce spotkań dla fanów dobrego jedzenia, a także wydała dwie książki z autorskimi przepisami. Mogłoby się wydawać, że jej całe życie kręci się wokół kuchni, jednak jeszcze kilka lat temu interesowało ją coś zupełnie innego...
Jakie studia skończyła Lara Gessler?
Choć Lara Gessler uwielbiała gotować już jako mała dziewczynka, to nie sądziła, że właśnie z kulinariami zwiąże swoją zawodową karierę. Gwiazda chętnie zdradza swoim fanom nieznane dotąd fakty na swój temat. Gdy na jej profilu na Instagramie jeden z obserwatorów zapytał ją, jakie ma wykształcenie, wyznała, że z zawodu jest socjologiem! Okazuje się, że Lara ukończyła socjologię na prywatnej uczelni wyższej w Warszawie Collegium Civitas. Co ciekawe, studiowała również drugi kierunek i to w Stanach Zjednoczonych. Gessler uczęszczała do międzynarodowej szkoły gastronomicznej French Culinary Institute w Nowym Jorku, gdzie szlifowała swoje kulinarne umiejętności pod okiem cenionych i doświadczonych kucharzy. Ponadto mówi biegle w języku angielskim i hiszpańskim.
Wyuczony zawód socjologa z pewnością pomaga Larze Gessler w zarządzaniu i kierowaniu kilkuosobowym zespołem, z którym pracuje w swojej cukierni oraz kulinarnej pracowni.