Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym
Każdy szef kuchni oraz wytrawna pani domu potwierdzą, że najlepsze klopsiki powstają z chudego mięsa. Dlatego Pudliszki do przyrządzenia swoich używają dokładnie wyselekcjonowanej wieprzowiny, a smak wzbogacają marchwią, cebulą i pietruszką. Całość dopełnia przepyszny sos pomidorowy, bo w Pudliszkach wiemy, jak wydobyć z pomidora to, co najlepsze...
16.09.2011 | aktual.: 16.09.2011 11:35
Każdy szef kuchni oraz wytrawna pani domu potwierdzą, że najlepsze klopsiki powstają z chudego mięsa. Dlatego Pudliszki do przyrządzenia swoich używają dokładnie wyselekcjonowanej wieprzowiny, a smak wzbogacają marchwią, cebulą i pietruszką. Całość dopełnia przepyszny sos pomidorowy, bo w Pudliszkach wiemy, jak wydobyć z pomidora to, co najlepsze. W efekcie powstało gotowe danie, które świetnie smakuje, a dodatkowo jego charakter sama możesz określić poprzez dobranie do niego dodatków: po włosku ze spaghetti, szwedzku z frytkami, czy może tradycyjne z puree ziemniaczanym?
Nasza propozycja na dziś to klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym podane na sposób włoski - z makaronem Conchiglie (duże muszle) oraz bazylią. Jeśli jednak masz ochotę na bardziej polski wymiar klopsików, jako dodatek na patelni podsmaż pyszne kopytka Pudliszki.