GotowaniePrzepisyNaleśniki Magdy Gessler. Dodaje składnik, dzięki któremu ciasto jest idealne

Naleśniki Magdy Gessler. Dodaje składnik, dzięki któremu ciasto jest idealne

Naleśniki z przepisu Magdy Gessler
Naleśniki z przepisu Magdy Gessler
Źródło zdjęć: © Getty Images
Anna Podlaska
26.10.2020 16:56, aktualizacja: 01.03.2022 14:21

Magda Gessler ma swoje sposoby na to, aby przygotować idealne naleśniki. Słynna restauratorka dodaje jeden składnik, dzięki któremu ciasto jest chrupiące i po upieczeniu rozpływa się w ustach. Część wytrawnych wielbicieli naleśników może już o nim wiedzieć, dla innych ten dodatek będzie zaskoczeniem.

Niby takie proste, ale sprawia czasami problem. Chodzi o przygotowanie idealnego ciasta na naleśniki. Raz wyjdą za grube, innym razem ciasto będzie zbyt lejące. Co zrobić, aby przygotować idealne naleśniki? Z pomocą przychodzi gwiazda TVN. Magda Gessler jakiś czas temu zdradziła, co dodaje do masy, aby naleśniki wyszły smaczne i puszyste. Jej sekret tkwi w jednym szczególe.

Naleśniki – pyszna podstawa do różnorodnych dań

Naleśniki ubóstwiają maluchy. Nie pogardzą nimi także dorośli. Można je podawać na różne sposoby. Ale jak w warunkach domowych przygotować idealne ciasto? Oto przepis Magdy Gessler na to danie. Co trzeba kupić, aby rozpocząć pichcenie? Lista jest dość krótka: mleko, wodę, jajka, mąkę oraz szczyptę soli.

  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • Szczypta soli

Co dalej z naszym ciastem? Restauratorka podaje, aby ubić jajka i sól trzepaczką. Można w tym celu użyć miksera. Następnie należy dodać mleko i wodę. Co ważne: jako dodatek do masy sprawdzi się, zdaniem prowadzącej "Kuchenne rewolucje", woda gazowana. Resztę składników mieszamy. Konsystencja powinna pokrywać łyżkę, ale z niej nie spływać. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodaje mąkę. Jeśli za gęste – mleko lub wodę.

Naleśniki na słodko i na słono

Naleśniki to idealne danie na każdą porę roku. Można je podawać z bananem i masłem orzechowym, dżemami, czy białym serem. Z naleśnikowego ciasta możemy zrobić także krokiety z mięsem.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (8)
Zobacz także