Jedz codziennie, a brzuch stanie się płaski. Lekarka zachwala

Chcesz zgubić kilka nadprogramowych kilogramów? Włącz to warzywo do swojej codziennej diety, a w szybkim czasie zauważysz, że waga zaczęła lecieć w dół.

Sałata jest doskonała podczas odchudzania
Sałata jest doskonała podczas odchudzania
Źródło zdjęć: © East News | PIOTR KAMIONKA

02.07.2024 | aktual.: 02.07.2024 13:51

Coraz więcej osób decyduje się walczyć z dodatkowymi kilogramami, przyjmując popularny lek na cukrzycę. To jednak niebezpieczne rozwiązanie, które niesie za sobą wiele poważnych konsekwencji. Lekarka Magdalena Cubała zdradziła, że każdy z nas ma dostęp do naturalnego Ozempicu. Kosztuje grosze, a w sezonie kupisz go w każdym sklepie czy na straganie.

Jedz jak najczęściej. Kilogramy polecą w dół

Magdalena Cubała jest dyplomowaną lekarką z wieloletnim doświadczeniem. Specjalizuje się w leczeniu chorób przewlekłych. Na swoim Instagramie, gdzie publikuje jako @drcubala dzieli się swoją wiedzą z zakresu medycyny i dietetyki. W jednym ze swoich ostatnich postów opowiedziała o warzywie, które znacząco przyśpiesza proces odchudzania.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

- Uwierzcie mi, sałata w sporych ilościach potrafi zdziałać cuda – zwalnia opróżnianie żołądka, dając uczucie sytości na dłużej. Gdy pytacie, co jest moim prawdziwym "Ozempikiem", odpowiadam: liściaste warzywa skropione oliwą - tłumaczyła.

Publikacja zdobyła ponad 4 tys. polubień i zebrała kilkaset komentarzy. "Potwierdzam. Dwa lata temu jadłam sałatę rzymską w ilości hurtowej. Na wakacjach w Turcji "jechałam" na sałacie z oliwą i serem feta. Każdy posiłek tak zaczynałam. Insulinooporność mam w remisji" - czytamy pod postem.

Jak często jeść sałatę?

Sałatka to roślina z rodziny astrowatych. Na całym świecie uprawia się 150 różnych gatunków sałaty, a każda z nich różni się od siebie wyglądem i smakiem, a niekiedy nawet kolorem. Do najpopularniejszych odmian należy sałata rzymska, lodowa, masłowa, rukola, roszponka, endywia i drobnolistna.

Można jeść ją bez wyrzutów sumienia, bowiem w 100 g warzywa znajduje się zaledwie 14 kcal. To źródło wielu cennych substancji odżywczych takich jak witamina A, B, C, E, a także pierwiastków w postaci chromu, żelaza czy magnezu. Jak często jeść sałatę? Codziennie, chociażby w niewielkiej ilości. Pamiętaj jednak o tym, aby nie dodawać do niej tłustych czy zawiesistych sosów, które podwyższałyby jej kaloryczność.

Zapraszamy na grupę na Facebooku - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Materiały WP
Materiały WP© Materiały własne

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (9)