Co redaktorka, to opinia
Szykując degustację, kupiłam owoce, warzywa, nasiona i różne rodzaje pieczywa. Po spróbowaniu masła bezpośrednio ze słoiczka, bez żadnych dodatków, dziewczyny zaczęły komponować swoje własne przekąski. Zgodnie stwierdziłyśmy, że masło konopne ma charakterystyczny zapach, który na początku nie zachęca do konsumpcji. Jednak, gdy je połączyć z pełnoziarnistym chlebem, pomidorkami lub ogórkiem, zaczyna być interesujące. My widzimy je w duecie z mięsem i warzywami, szczególnie grillowanymi. Świetnie będzie smakowało także w smoothie z natką pietruszki i szpinakiem. Podkręci smak koktajlu, a przy okazji zadziała na nasze ciało przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo, obniżając przy tym cholesterol. Mimo że większość moich redakcyjnych koleżanek zgodnie stwierdziła, że z tej trójcy masło konopne smakuje im najmniej, męska część Wirtualnej Polski stała za nim murem.