Smaczna alternatywa świątecznych uszek z grzybami? W najnowszym odcinku Smacznego! królują krokiety z pieczarkami
Chrupiące ciasto z aromatycznym, pieczarkowym nadzieniem to przyjemność, której trudno się oprzeć. Niepozorne krokiety z pieczarkami doskonale sprawdzają się jako dodatek do świątecznego barszczu. Ich wyjątkowy smak sprawia, że z pewnością staną się ulubioną potrawą wigilijną wszystkich domowników. W najnowszym odcinku programu Smacznego! Gosia Rudzińska wyjaśnia, jak przygotować ten smaczny przysmak.
16.12.2022 08:21
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Krokiety z pieczarkami w wielu domach stały się nieodłącznym elementem świątecznej tradycji. To smaczna i ciekawa alternatywa dla uszek, bo chrupiące ciasto z pysznym pieczarkowym farszem doskonale smakuje w duecie z barszczem. Wydaje ci się, że smażone, naleśnikowe zawijasy są ciężkie i kaloryczne? Możesz śmiało przygotować je w zdrowej wersji, nie tracąc przy tym ich wybornego smaku. W najnowszym odcinku Smacznego! nasza niezawodna prowadząca Gosia Rudzińska przygotuje ciasto na krokiety z pieczarkami, wykorzystując do tego pożywną mąkę orkiszową, mleko owsiane i olej rzepakowy – idealny i zdrowy tłuszcz do smażenia. Z dodatkiem bułki tartej krokiety będą apetycznie chrupiące, a aromatyczny, pieczarkowy farsz sprawi, że będą wyborną świąteczną przekąską. Wypróbuj nasz przepis już teraz, a gwarantujemy, że z ochotą dodasz to proste danie do świątecznego menu.
Działanie zostało zrealizowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.