Zdrowie i smak w jednym
Napoje owsiane i migdałowe to nie tylko smaczna alternatywa dla tradycyjnego mleka, ale także zdrowsza i bardziej przyjazna opcja dla środowiska. Z ich różnorodnością smaków i właściwościami odżywczymi każdy może wybrać napój, który odpowiada jego preferencjom i potrzebom. Warto eksperymentować z różnymi rodzajami i cieszyć się korzyściami zdrowotnymi oraz świadomym wpływem na planetę.
07.02.2024 | aktual.: 08.02.2024 17:10
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Ten innowacyjny napój został przygotowany prosto z ziarna owsa. Już na opakowaniu możesz sprawdzić, że ma 12% zawartości owsa! Tutaj nie ma mowy o żadnych koncentratach. Zawarte w nim składniki zostały wybrane z miłością, zmiksowane z wodą, odcedzone, ugotowane i zapakowane do ekologicznego opakowania, które w 87% powstało z surowców odnawialnych, a sama nakrętka powstała z trzciny cukrowej. Surowce pochodzą z odpowiedzialnych źródeł. Warto wspomnieć, że opakowanie uzyskało certyfikat Carbon Trust Opakowanie Neutralne dla Klimatu, który przyznawany jest firmom, których działania mają na celu redukcję emisji dwutlenku węgla oraz promowanie zrównoważonych praktyk ekologicznych. Certyfikat potwierdza, że opakowania spełniają określone kryteria i redukują emisję dwutlenku węgla.
Ostatnio wzrasta liczba świadomych konsumentów, którzy czytają składy. W tym napoju skład nie jest tasiemcem. Jest prosty, nie ma w nim sztucznych składników. Nie znajdziesz w nim cukru ani laktozy, za to możesz cieszyć się niską zawartością soli i kwasów tłuszczowych nasyconych. Jest pyszny i wielofunkcyjny. Dodatkowo na opakowaniach produktów umieszczone jest zielone logo z listkiem, jest to potwierdzenie tego że napoje te posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego. Możesz spożywać go na zimno, jak i na ciepło. Jest świetną bazą do śniadań, deserów, koktajli, ale też do kawy zamiast tradycyjnego mleka.
Zobacz na stronie www.lovegeorganic.pl
Źródło: