Blisko ludziBosacka radzi jak grillować. Lepiej nie popełnić tego błędu

Bosacka radzi jak grillować. Lepiej nie popełnić tego błędu

Katarzyna Bosacka to jedna z ulubienic polskich widzów. Dziennikarka zdobyła popularność przede wszystkim dzięki swojemu programowi, który demaskował treść etykiet popularnych produktów spożywczych i drogeryjnych. Teraz dziennikarka postanowiła podpowiedzieć Polakom, jak najlepiej zaplanować grilla. J

Katarzyna Bosacka: Jestem typem piechura
Katarzyna Bosacka: Jestem typem piechura
Źródło zdjęć: © AKPA, AKPA | Jacek Kurnikowski

Katarzyna Bosacka wielokrotnie doradzała Polakom, czym kierować się podczas zakupów i na co zwrócić uwagę zanim dana rzecz trafi do koszyka. Tym razem dziennikarka zdecydowała się dać Polakom radę dotyczącą grillowania. Zważywszy na to, że majówka tuż-tuż te porady mogą się bardzo przydać miłośnikom takiego przyrządzania jedzenia.

Grill według Katarzyny Bosackiej

Katarzyna Bosacka w rozmowie z Jastrząb Post opowiedziała, jak wygląda grill w jej domu i co ląduje na ruszcie. Dzięki poradom dziennikarki wiemy, co zrobić, ale grillowane jedzenie było nie tylko pyszne, lecz także zdrowe. Bosacka podpowiedziała też, jak najlepiej łączyć produkty.

- Bardzo namawiam od lat Polaków i robię to sama od lat, bo nasza rodzina jest podzielona. Tzn. jest część męska, czyli są nasi synowie, którzy lubią i jedzą mięso, i jest część żeńska, czyli nasze córki, które tego mięsa nie dotykają. I my musimy się na tym grillu spotkać. Ja z mężem jesteśmy pomiędzy, jemy coraz mniej mięsa, lubimy warzywa. Muszą być i warzywa, i musi być coś mięsnego. Namawiam Polaków, żebyśmy rzeczywiście kładli te warzywa na grilla. To może być po prostu pokrojona cukinia posypana solą i ulubionymi ziołami. To może być bakłażan pokrojony w plasterek, z oliwą czy solą. To mogą być szparagi, które są cudowne. Za chwileczkę będziemy mieć sezon szparagowy. Ja odrywam także nóżki od pieczarek i tam wsadzam masło czosnkowe i też jemy pieczarki w tej formie - powiedziała Bosacka w rozmowie z Jastrząb Post.

Dziennikarka zaznaczyła także, że warzywa muszą się znaleźć obok grillowanego mięsa, ponieważ są bogate w przeciwutleniacze i pomagają w trawieniu, a także neutralizują szkodliwe substancje, które mogą wydzielić się podczas grillowania. - Im dłużej żyje, im dłużej zajmuje się żywieniem, tym bardziej wiem, że ta dieta warzywna jest niesłychanie ważna dla naszego zdrowia i też dla naszej planety - podsumowała dziennikarka.

Zapraszamy na grupę FB - #Wszechmocne. To tu będziemy informować na bieżąco o terminach webinarów, wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Chętnie poznamy wasze historie, podzielcie się nimi z nami i wyślijcie na adres: wszechmocna_to_ja@grupawp.pl

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (0)