„Puszking”
W puszce możesz znaleźć już prawie wszystko – warzywa, owoce, mięso, sery, napoje, alkohol czy orzechy. Nie brakuje też gotowych dań, które coraz częściej pojawiają się na stołach, nie tylko studentów, ale też zapracowanych mam, wiecznych singielek czy gotujących mężczyzn. Ułatwiają codzienne pichcenie, jak i odświętne szykowanie potraw. Zdecydowanie skracają czas spędzony w kuchni oraz upraszczają trudniejsze przepisy. Przekonały się do nich nawet już nasze babcie.
Kiedy w 1812 roku w Anglii rozpoczęła pracę pierwsza fabryka konserw mięsnych, zaczęło się... Metalowe opakowania szybko zawojowały całym światem. Już w 1880 roku, w jednym z francuskich regionów produkowano rocznie prawie 50 mln puszek z sardynkami, a 55 lat później zaczęto sprzedawać piwo z „blaszanki”.
Co najczęściej gości w twoim menu? Pomidory, kukurydza konserwowa, a może ananas w zalewie? Zobacz, z czego powinnaś zrezygnować i czy jest coś, co możesz bezpiecznie włączyć do swojej diety.