Jest najlepszym źródłem wapnia, wzmacnia kości i zęby. Dlatego warto, byś je piła. Nawet jeśli już jesteś dorosła.
Są orzeźwiające i na tyle tanie, że robi się z nich wiele przetworów. W tej postaci goszczą na naszych stołach przez cały rok.
Do wygrania najnowsza książka kulinarna o smakach kuchni skandynawskiej. Polecamy.
Można udekorować listkami bazylii. Są doskonałe na przystawkę.
Dodaj krem truflowy, ser mascarpone oraz sok cytrynowy – aż potrawa stanie się kremowa.
Brakuje ci sił, masz kiepski nastrój czy kłopoty z cerą? By pozbyć się problemu, nie musisz łykać pastylek.
Przygotuj na grillu krewetki. Podawaj ułożone na risotto.
Najnowsza książka kulinarna o smakach kuchni skandynawskiej. Polecamy.
Niezwykle wykwintna odmiana popularnego dania obiadowego.
Na wakacje wielu panów i coraz więcej pań zabiera wędki. Nie da się ukryć, że świeżo złowione ryby smakują najlepiej!
Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi, udekorować odłożonymi malinami.
Do farszu można dodać odrobinę pokruszonego rokfora lub rokpola – zaostrzy smak nadzienia.
Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie, ale „odchudzone.” Smak pozostał ten sam.
Zdjąć z ognia, mieszać do zaniku piany, gorącym dżemem napełnić wyparzone słoiki, szczelnie zamknąć.
Danie można podawać również odgrzane na drugi dzień.
Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.
Francuska tarta wciąż jeszcze przegrywa z włoską pizzą w zawodach o zdobycie naszych stołów. A niesłusznie!
Pyszne danie na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi.