Przepisy

    Przepisy

    Zielonym do góry!
    Zapisz na później
    PrzepisyZielonym do góry!

    Przepis na wiosenną kurację witaminową jest prosty. Od dziś pamiętaj tylko o codziennej porcji zieleniny.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa z miso i grzybami
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa z miso i grzybami

    Posypać pokrojoną papryczką, ozdobić liśćmi sałaty.

    Redakcja WP Kobieta
    Ryż z kurczakiem
    Zapisz na później
    PrzepisyRyż z kurczakiem

    Klasyczne danie jednogarnkowe - smaczne i łatwe do przygotowania.

    Redakcja WP Kobieta
    Do czego to służy?
    Zapisz na później
    PrzepisyDo czego to służy?

    Dzięki prezentowanym drobiazgom przyrządzanie potraw będzie łatwiejsze i przyjemniejsze.

    Redakcja WP Kobieta
    Koreczki z cukinii
    Zapisz na później
    PrzepisyKoreczki z cukinii

    Podawać z sosem.

    Redakcja WP Kobieta
    Japońska, czyli lekka
    Zapisz na później
    PrzepisyJapońska, czyli lekka

    Tylko nieliczni wiedzą, jak smakuje tempura lub miso. A szkoda, bo japońskie przysmaki należą do najzdrowszych na świecie.

    Redakcja WP Kobieta
    Banany w boczku z zielonym pieprzem
    Zapisz na później
    PrzepisyBanany w boczku z zielonym pieprzem

    Deser z grilla.

    Redakcja WP Kobieta
    Szaszłyki z papryką
    Zapisz na później
    PrzepisySzaszłyki z papryką

    W wersji domowej - smażone na patelni.

    Redakcja WP Kobieta
    Ryżowa sałatka
    Zapisz na później
    PrzepisyRyżowa sałatka

    Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i olejem, podawać w wydrążonej dyni.

    Redakcja WP Kobieta
    Deser, a odchudza!
    Zapisz na później
    PrzepisyDeser, a odchudza!

    Do jedzenia niewielkich słodkich przekąsek zachęcają nawet... dietetycy.

    Redakcja WP Kobieta
    Krem mleczny
    Zapisz na później
    PrzepisyKrem mleczny

    Posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.

    Redakcja WP Kobieta
    Owoce z jogurtem
    Zapisz na później
    PrzepisyOwoce z jogurtem

    Polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.

    Redakcja WP Kobieta
    Galaretka truskawkowa
    Zapisz na później
    PrzepisyGalaretka truskawkowa

    Podawać z sosem przyrządzonym z odcedzonych, zmiksowanych truskawek i odrobiny malibu.

    Redakcja WP Kobieta
    Holenderski sos do warzyw
    Zapisz na później
    PrzepisyHolenderski sos do warzyw

    Pory polać sosem i sokiem z cytryny.

    Redakcja WP Kobieta
    Halibut na parze
    Zapisz na później
    PrzepisyHalibut na parze

    Podawać z sałatką z papryki.

    Redakcja WP Kobieta
    Jak używać przypraw
    Zapisz na później
    PrzepisyJak używać przypraw

    Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.

    Redakcja WP Kobieta
    Zapiekanka z jabłek
    Zapisz na później
    PrzepisyZapiekanka z jabłek

    Podawać na ciepło z dodatkiem lodów.

    Redakcja WP Kobieta
    Egzotyczne owoce
    Zapisz na później
    PrzepisyEgzotyczne owoce

    Choć kuszą ciekawym wyglądem, zazwyczaj poprzestajemy na ich oglądaniu, bo nie wiemy, jak je jeść.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa pieczarkowa po francusku
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa pieczarkowa po francusku

    Przykryć krążkiem ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i zapiec.

    Redakcja WP Kobieta
    Owocowa sałatka
    Zapisz na później
    PrzepisyOwocowa sałatka

    Podawać lekko schłodzoną.

    Redakcja WP Kobieta
    Omlet z wędliną
    Zapisz na później
    PrzepisyOmlet z wędliną

    Można polać ketchupem.

    Redakcja WP Kobieta
    Zupa z makaronem
    Zapisz na później
    PrzepisyZupa z makaronem

    Przyprawić do smaku, podawać z makaronem.

    Redakcja WP Kobieta
    Wiosenny zastrzyk witamin
    Zapisz na później
    PrzepisyWiosenny zastrzyk witamin

    O tej porze roku najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych są kiełki, zielenina i pestki.

    Redakcja WP Kobieta
    Kurczak z ziołami
    Zapisz na później
    PrzepisyKurczak z ziołami

    Klasyczna potrawa w wydaniu wiosennym.

    Redakcja WP Kobieta