Przygotowana z pysznej sałaty zaspokoi gusty nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Jak rozpoznać, czy kupowane warzywa i owoce są świeże, soczyste i dojrzałe? Jak je przechowywać, by nie traciły witamin?
Posypane posiekanym czosnkiem i papryką wyglądają i smakują wyśmienicie.
Warto przyjrzeć się nowoczesnym urządzeniom do przyrządzania potraw. Gotowanie w nich jest o wiele zdrowsze, a także... szybsze.
Feta, oliwki, suflaki. Już same te nazwy kojarzą się ze słońcem, błękitem morza i wakacjami.
Rosół, schab pieczony, klopsiki, a na deser placek ze śliwkami. Potrawy są tradycyjnie polskie,
ale "odchudzone."
Tequila - tajemnicza i egzotyczna - cieszy się wielkim powodzeniem wśród znawców, smakoszy i snobów na całym świecie.
Ziemniak jest najpopularniejszym warzywem w Polsce. Stanowi nieodłączny składnik obiadów.
Usiąść na werandzie, napić się kawy i zjeść bezy z kremem - zatrzymać chwilę...
Można podawać np. z gulaszem lub z duszonymi grzybami.
Żeby potrawa smakowała tak, jak we włoskiej restauracji, musisz odpowiednio ugotować makaron i dopasować rodzaj sosu.
Są smaczne, niedrogie, łatwo je przechowywać. Podawaj najlepiej w towarzystwie ziół i czosnku.
Boki ciasta należy udekorować kawałkami arbuza, a wierzch listkami świeżej melisy lub mięty.