Przepisy

Przepisy

Spaghetti bolognese
PrzepisySpaghetti bolognese

Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.

Redakcja WP Kobieta
Papajowo-limonkowe babeczki
PrzepisyPapajowo-limonkowe babeczki

Napełniać śmietaną, ozdobić owocami i melisą.

Redakcja WP Kobieta
Tarta – konkurencja pizzy
PrzepisyTarta – konkurencja pizzy

Francuska tarta wciąż jeszcze przegrywa z włoską pizzą w zawodach o zdobycie naszych stołów. A niesłusznie!

Redakcja WP Kobieta
Beza z malinami
PrzepisyBeza z malinami

Można udekorować bitą śmietaną.

Redakcja WP Kobieta
Skrzydełka z winogronami
PrzepisySkrzydełka z winogronami

Pyszne danie na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi.

Redakcja WP Kobieta
Tonik z owocami
PrzepisyTonik z owocami

Doskonały napój z arbuza, brzoskwini i grejpfrutów.

Redakcja WP Kobieta
Ciasto śliwkowe
PrzepisyCiasto śliwkowe

Pyszne ciasto z dodatkiem bitej śmietany.

Redakcja WP Kobieta
Cukinia w ziołach
PrzepisyCukinia w ziołach

Doskonałe danie na lekką kolację.

Redakcja WP Kobieta
Pudding "czarny las"
PrzepisyPudding "czarny las"

Posyp deser kakao i przybierz wiśniami.

Redakcja WP Kobieta
Witaj wiśnio
PrzepisyWitaj wiśnio

Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!

Redakcja WP Kobieta
Kebaby z patelni
PrzepisyKebaby z patelni

Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.

Redakcja WP Kobieta
Krajanka jogurtowa
PrzepisyKrajanka jogurtowa

Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.

Redakcja WP Kobieta
Miód
PrzepisyMiód

Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.

Redakcja WP Kobieta
Sernik z malinami
PrzepisySernik z malinami

Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja WP Kobieta
Kruche babeczki z owocami
PrzepisyKruche babeczki z owocami

Pyszny deser na lato.

Redakcja WP Kobieta
Co o jabłkach wiedzieć powinnaś
PrzepisyCo o jabłkach wiedzieć powinnaś

Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.

Redakcja WP Kobieta
Sok malinowy
PrzepisySok malinowy

Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.

Redakcja WP Kobieta
Aromatyczne ziemniaki
PrzepisyAromatyczne ziemniaki

Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

Redakcja WP Kobieta
Zapiekanka z pomidorami
PrzepisyZapiekanka z pomidorami

Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.

Redakcja WP Kobieta
Grzyby orientalne
PrzepisyGrzyby orientalne

Mun, shiitake i boczniaki.

Redakcja WP Kobieta
Bób z warzywami i koperkiem
PrzepisyBób z warzywami i koperkiem

Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.

Redakcja WP Kobieta
Sałata „Odcienie zieleni”
PrzepisySałata „Odcienie zieleni”

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Rzodkiewki... z ołowiu
PrzepisyRzodkiewki... z ołowiu

"Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.

Redakcja WP Kobieta
Selery faszerowane
PrzepisySelery faszerowane

Z papryką, pieczarkami i mielonym mięsem.

Redakcja WP Kobieta