Świeżymi wiśniami nie możemy objadać się tak jak czereśniami, bo są zbyt kwaśne. Co innego, gdy jemy wiśniowe placki i przetwory!
Włożyć do przekrojonej bułki lub podawać z ryżem i warzywnymi sałatkami.
Na każdy kawałek nałóż trochę dżemu z porzeczek, udekoruj listkami melisy.
Bogaty w cukry, mikroelementy, enzymy i aminokwasy ma mnóstwo właściwości leczniczych. Idealny na bezsenność, katar i osłabienie.
Na przestudzonym cieście położyć maliny, oprószyć cukrem pudrem.
Poznaj największe zalety poszczególnych odmian. Naucz się wykorzystywać te owoce w kuchni.
Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.
Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.
Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.
Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
"Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.
Dla urozmaicenia można zamieniać parmezan na inne sery, na przykład świeżo utarty romano lub asiago.
Jedne z najstarszych uprawianych owoców. Znano je w Chinach już 3 tysiące lat temu.
Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".
Kozi ser nadaje tym omletom wyjątkowy, pikantno-kremowy smak.
Jest niskokaloryczny, 100 g to zaledwie 16 kcal. Zawiera witaminę C, potas, wapń, żelazo oraz chrom, który zwiększa skuteczność działania insuliny.