GotowaniePrzepisyChińszczyzna z kurczakiem

Chińszczyzna z kurczakiem

Chińszczyzna z kurczakiem
Oliwka .
28.02.2011 14:56, aktualizacja: 28.02.2011 15:56

Chińszczyzna z kurczakiem to pomysł na bardzo szybki obiad. Ten przepis na danie z drobiu jest często wykorzystywany przez studentów, bo czy może być coś łatwiejszego do przygotowania? Cena takiego posiłku także nie jest zastraszająca, więc nie masz nic do stracenia. Sama spróbuj.

Przygotuj:

  • podwójną pierś z kurczaka
  • ryż lub makaron
  • opakowanie mrożonki chińskiej
  • cebulę
  • por
  • łyżkę ciemnego sosu sojowego
  • łyżkę mąki ziemniaczanej
  • pieprz
  • olej do smażenia
  1. Ten przepis na obiad to naprawdę łatwizna. Zajmij się najpierw mięsem. Ma powstać smażony kurczak, ale by tak się stało, musisz go najpierw umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a dopiero później wrzucić na rozgrzany olej.
  1. Kiedy filet będzie się smażył, poszatkuj cebulę oraz pora i dodaj do mięsa.
  1. Po 10 minutach wrzuć mieszankę chińską. Pozwól, by dochodziła na patelni przez 10 minut.
  1. Pozostało ci tylko dokończyć przygotowanie sosu warzywnego. Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z 2 łyżkami zimnej wody i dodaj do mięsa. Dopraw danie z kurczakiem sosem sojowym i pieprzem.
  1. Chińska potrawa zrobiona. Włóż na talerz ryż lub makaron i polej pysznym sosem. Smacznego!
Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także