GotowaniePrzepisyGratiner – zapiekanka z warzyw

Gratiner – zapiekanka z warzyw

Pożywne danie i proste w wykonaniu.

Gratiner – zapiekanka z warzyw

29.11.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:36

Składniki:
- 2 marchewki
- puszka kukurydzy
- 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
- 1 por
- po 5 dag salami i chudego boczku
- łyżka masła
- 10 dag pieczarek
- 2 pomidory
- pół strąka papryki
- sól
- pieprz
- 5 dag żółtego sera
- 2 łyżki startej bułki

Marchewki umyć, obrać, pokroić na plasterki, ugotować na półmiękko, kukurydzę osączyć z zalewy.

Por oczyścić, pokroić na krążki, przesmażyć na maśle, dodać pieczarki, salami i boczek, podsmażyć.

Składniki zapiekanki przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać serem i bułką, piec 40 min. w 190°C.

Komentarze (0)