Trwa ładowanie...
d2bi2xq
Informacja prasowa
Smaki

Jesień w kuchni i jadalni. Nowa kolekcja marki DUKA

Jesień to okres, w którym kuchnia nabiera kolorów i temperatury. Przed nami sezon kremów, zapiekanek oraz warzywnych przekąsek domowej roboty. Nowa kolekcja marki DUKA to produkty do kuchni i jadalni w naturalnych odcieniach jesieni.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
warzywa
warzywa (Domena publiczna)
d2bi2xq

Chłod za oknami, ciepło w kuchni

Jesień to okres, w którym coraz więcej czasu spędzamy w domu. Dni stają się chłodniejsze a my coraz bardziej doceniamy domową atmosferę przesiadując w cieple. Kuchnia nabiera wtedy kolorów i temperatury. W garnkach bulgoczą rozgrzewające potrawy przygotowywane z udziałem ulubionych warzyw, a w słoikach dumnie prezentują się samodzielnie wykonane przetwory, przeciery i marynaty. Na kuchennych stołach królują dynia, cukinia, bakłażan czy brokuły, buraki i ziemniaki. Jedząc je dostosowujemy się do naturalnego rytmu natury i dostarczamy organizmowi najlepszej formy witamin i mikroelementów.

Nowa kolekcja marki DUKA wykorzystuje przede wszystkim połączenie modnych kolorów szarości, bakłażanu czy złota z ciekawymi i bardzo różnymi strukturami drewna, szkła czy szkliwionej ceramiki. Naczynia do pieczenia łączące ceramikę i szkło, nowe tekstylia żakardowe czy ciekawa ceramika reaktywna, to najważniejsze atuty jesiennej kolekcji. Już od 6 września będzie ona dostępna w sklepach w całej Polsce.

W barwach jesieni

Seria ROBUST to kamionkowe naczynia do pieczenia i zapiekania z pokrywami inspirowane kształtem klasycznych garnków. Wykończone matową powłoką wzorowaną na strukturze żeliwa powstały z myślą zarówno o szybkim przygotowaniu jednogarnkowych potraw przy ograniczonej ilości tłuszczu, jak i dla serwowania bezpośrednio z piekarnika na stół. Rączki naczyń ROBUST będą w tym pomocne. Dostępne w trzech pojemnościach, dedykowane do rozmaitych potraw jesiennych – od ratatouille, poprzez kremy, aż po konfitury, na przykład z czerwonej cebuli.

Materiał prasowy

Nowością w jesiennej kolekcji jest również seria porcelanowych form do pieczenia ze szklanymi pokrywami, które mogą pełnić rolę dodatkowej formy. Naczynia VIDAR będą dostępne w sezonowej palecie kolorystycznej: dla tradycjonalistów w bezpiecznej szarości, a dla odważniejszych w głębokim kolorze bakłażana. Formy sprawdzą się idealnie w przygotowaniu zapiekanek warzywnych, tart na słono, faszerowanych warzyw na ciepło, czy gołąbków.

Materiał prasowy

Niezastąpiony w kuchni okaże się praktyczny cedzak silikonowy z metalowym wkładem SILCTOOL – idealny w przechowywaniu „na płasko”, który pomoże w przygotowaniu warzywnych i makaronowych wypieków. Świetnie sprawdzi się również w roli sita do gotowania na parze.

d2bi2xq

Piękne i praktyczne

Popularne i cenione za wyjątkowe wzornictwo młynki serii KEN w tym sezonie pojawią się w nowych kolorach inspirowanych odcieniami bakłażana i denimu. Wykonane z drewna bukowego i wyposażone w ceramiczne żarna, są trwałe i niezawodne. Poza względami funkcjonalnymi, doskonale zaprezentują się na jesiennym stole.

Materiał prasowy

W kategorii oryginalnego przyprawiania niezastąpione okażą się porcelanowe tarki z serii ARVID – idealne nie tylko do szybkich przecierów, lecz również do imbiru, ziół oraz czosnku.

Materiał prasowy

Zestaw 3 noży SKARA to kompletna nowość w kolekcji DUKA. W komplecie znajdzie się nóż szefa kuchni, do pieczywa oraz mały nożyk do warzyw i owoców. Ostrza wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej 3Cr132 są wyjątkowo trwałe i odporne na korozję. Rękojeści ze stali nierdzewnej pokryto powłoką "soft touch" dla wygodniejszej pracy.

Materiał prasowy

W sezonie warto wyposażyć kuchnię także w sznurki do żywności wielokrotnego użytku z serii SILCTOOL. Wykonane z silikonu, nie przyklejają się do potraw oraz są łatwe w usunięciu. Doskonałe w przygotowaniu rolad, zrazów, czy w wiązaniu ziół do zup oraz pieczeni.

d2bi2xq

Design inspirowany naturą

Z myślą o nadchodzącej jesieni w kolekcji pojawi się nowa seria porcelany FREJA. Kolekcja ta jest odporna na uszkodzenia, a co więcej można z niej śmiało korzystać w piekarniku, w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce.

Materiał prasowy

Porcelanę uzupełnią naturalne dodatki. ACACIA to znana seria produktów wykonanych z drewna akacjowego. W tym sezonie zostanie uzupełniona o estetyczne sztućce do serwowania. Z kolei talerze MANGO wykonano z długowiecznego mangusodrzewia charakteryzującego się złotym odcieniem i gruboziarnistą strukturą. Sprawdzą się w roli dekoracji, jak również podczas serwowania – są atestowane do kontaktu z żywnością.

Materiał prasowy

Naturalne odcienie zastawy stołowej uzupełni nowa kolekcja szkła KLASS w pełnym składzie: od szklanki poprzez kieliszki do białego i czerwonego wina, aż po kieliszki do szampana, mocniejszych alkoholi i karafkę. To wyjątkowa seria o fakturze pionowych pasów w strukturze szkła, zdobiona złotym rantem – inspirowana stylem vintage z domieszką glamour.

Materiał prasowy

Nie tylko na stole

W nowej kolekcji DUKA na Jesień nie zabraknie również nowych tekstyliów do kuchni, jadalni oraz innych przestrzeni wypoczynkowych. Obrusy i serwetki wykonano z bawełny marcezyrowanej – dzięki procesowi marcezyrowania tkaniny są trwalsze i jeszcze przyjemniejsze w dotyku, a na dodatek zyskują delikatny
i elegancki połysk. Seria SOL to pled i poduszka z najwyższej jakości bawełny. Ociepli surowe i nowoczesne wnętrza, a klasycznym doda uroku i będzie modnym akcentem.

Materiał prasowy

W nowej kolekcji DUKA na Jesień nie zabraknie również nowych tekstyliów do kuchni, jadalni oraz innych przestrzeni wypoczynkowych. Obrusy i serwetki wykonano z bawełny marcezyrowanej – dzięki procesowi marcezyrowania tkaniny są trwalsze i jeszcze przyjemniejsze w dotyku, a na dodatek zyskują delikatny
i elegancki połysk. Seria * SOL* to pled i poduszka z najwyższej jakości bawełny, która ociepli surowe i nowoczesne wnętrza, a klasycznym doda uroku i będzie modnym akcentem.

Materiał prasowy

Targ warzywny

Oprócz nowej jesiennej kolekcji, marka DUKA promuje także zdrowe żywienie. Coraz modniejsze stają się bowiem ostatnio pojęcia „slow life” lub „slow food”. Konsumenci poszukują produktów lokalnych oraz prozdrowotnych. Produktów, z których można przygotować zdrowy posiłek, a także którymi będzie można się spokojnie nacieszyć w towarzystwie znajomych, przyjaciół czy rodziny. Coraz częściej szukamy rzeczy unikalnych, które będą dostępne tylko w danej okolicy. Lokalność staje się więc synonimem zdrowia. Stajemy się coraz bardziej świadomi swoich wyborów, czytamy etykiety i porównujemy składy.

Materiał prasowy

LokalnyRolnik.pl to nowy pomysł na zdrowe zakupy – gratka nie tylko dla miłośników gotowania, ale też zdrowego stylu życia. Pomysł pozwalający kupować pieczywo, wędliny, owoce, warzywa, nabiał oraz wiele innych zdrowych, lokalnych produktów w Internecie. Mieszkańcy miast zyskują dostęp do zdrowego jedzenia, o które tak trudno w ich okolicy. W tym samym czasie drobni rolnicy zyskują dostęp do tysięcy nowych klientów. Naturalnym efektem takiej działalności jest również mniejsze zanieczyszczenie środowiska związane z wytwarzaniem i transportem takiego jedzenia.

d2bi2xq

Podziel się opinią

Share

d2bi2xq

d2bi2xq