Jesteś fanką prosecco? W takim razie pokochasz ten deser!
Rok 2017 obfituje w naprawdę ciekawe kulinarne trendy. Od czarnej latte, przez tęczowy makaron i kawę serwowaną w awokado, dotarliśmy do najmodniejszego obecnie deseru. A są nim pączki... z prosecco. Brzmi to jak spełnienie marzeń na weekend!
18.08.2017 | aktual.: 18.08.2017 11:47
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Prosecco Donuts miały swoją premierę 13 sierpnia, który ogłoszono Międzynarodowym Dniem Prosecco. Specjalnie na tę okazję stworzyła je piekarnia The Doughnout Project, która specjalizuje się w tego typu słodkościach.
Szczęśliwcy, którzy mogli spróbować Prosecco Donuts twierdzą, że pączki te są nawet lepsze niż kieliszek ich ulubionego trunku. W końcu co może być lepszego niż białe, musujące wino, połączone z lukrem i puszystym ciastem.
Oprócz nietuzinkowego smaku, pączki z prosecco są po prostu prześliczne! Piekarnia ozdobiła je jadalnymi perełkami i cukrowymi kryształkami.
Jeśli piękny wygląd cię nie przekonuje, może pomoże fakt, że prosecco okazuje się mieć zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Bąbelki w nim zawarte korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego układu krążenia, ciśnienia tętniczego z sercem włącznie. Wszystko dzięki tlenkowi azotu, który zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych czy udarów.
To chyba wystarczająca wymówka ku temu, żeby skusić się na Prosecco Donuts, albo po prostu kieliszek musującego wina. W końcu dla zdrowia wszystko!