Trwa ładowanie...
d371bxc

Kopytka z soczewicą i pomidorami

Są takie dania, które po dodaniu odpowiednich składników, zyskują nowy wymiar i smak. Przykładem jest potrawa przygotowana przez Dianę, autorkę "Mientablog". Kopytka z dodatkiem soczewicy i pomidorów smakują wyśmienicie.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Kopytka z soczewicą i pomidorami
Kopytka z soczewicą i pomidorami (www.mientablog.com)
d371bxc

Składniki:

    *

500 g gotowych kopytek

    *

puszka soczewicy gotowanej na parze

    *

pół niewielkiej cebuli

    *

2 duże pomidory malinowe

    *

8-10 plasterków suszonych pomidorów w oleju

    *

2 łyżki mieszanki pestek (np. słonecznika i dyni)

    *

łyżka posiekanego szczypioru

    *

łyżka posiekanej świeżej [natki pietruszki](http://kuchnia.wp.pl/natka-pietruszki-wykorzystanie-w-kuchni-wlasciwosci-6054905305277057a

    *

łyżeczka [bazylii](http://kuchnia.wp.pl/bazylia-wlasciwosci-i-zastosowanie-popularnej-rosliny-6054912695342209a cytrynowej

    *

sól i pieprz do smaku

    *

łyżeczka masła klarowanego

Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory malinowe, odsączoną soczewicę oraz pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy kopytka. Dusimy pod przykryciem około 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Posypujemy ziarnami.
Zobacz także: Przepyszne domowe cheeseburgery w kilku krokach
Pyszności z boczkiem w roli głównej. Banalne dania

*Zobacz także: Zanim kupisz, sprawdź etykietę. Tych substancji nie powinno być w produkcie *

d371bxc

Podziel się opinią

Share

d371bxc

d371bxc