Kopytka z soczewicą i pomidorami
Składniki:
-
*
500 g gotowych kopytek
-
*
puszka soczewicy gotowanej na parze
-
*
pół niewielkiej cebuli
-
*
2 duże pomidory malinowe
-
*
8-10 plasterków suszonych pomidorów w oleju
-
*
2 łyżki mieszanki pestek (np. słonecznika i dyni)
-
*
łyżka posiekanego szczypioru
-
*
łyżka posiekanej świeżej [natki pietruszki](http://kuchnia.wp.pl/natka-pietruszki-wykorzystanie-w-kuchni-wlasciwosci-6054905305277057a
-
*
łyżeczka [bazylii](http://kuchnia.wp.pl/bazylia-wlasciwosci-i-zastosowanie-popularnej-rosliny-6054912695342209a cytrynowej
-
*
sól i pieprz do smaku
-
*
łyżeczka masła klarowanego
Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory malinowe, odsączoną soczewicę oraz pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy kopytka. Dusimy pod przykryciem około 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Posypujemy ziarnami.
Zobacz także: Przepyszne domowe cheeseburgery w kilku krokach
Pyszności z boczkiem w roli głównej. Banalne dania
*Zobacz także: Zanim kupisz, sprawdź etykietę. Tych substancji nie powinno być w produkcie *