ycipk-1jttxt

Kopytka z soczewicą i pomidorami

Są takie dania, które po dodaniu odpowiednich składników, zyskują nowy wymiar i smak. Przykładem jest potrawa przygotowana przez Dianę, autorkę "Mientablog". Kopytka z dodatkiem soczewicy i pomidorów smakują wyśmienicie.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Kopytka z soczewicą i pomidorami
Kopytka z soczewicą i pomidorami (www.mientablog.com)
ycipk-1jttxt

Składniki:

    *
  500 g [gotowych kopytek](/kopytka-ziemniaczane-z-twarogiem-6063457259090561c){:external}
    *
ycipk-1jttxt
  puszka soczewicy gotowanej na parze
    *
  pół niewielkiej cebuli
    *
ycipk-1jttxt
  2 duże pomidory malinowe
    *
  8-10 plasterków suszonych pomidorów w oleju
    *
ycipk-1jttxt
  2 łyżki mieszanki pestek (np. słonecznika i dyni)
    *
  łyżka posiekanego szczypioru
    *
ycipk-1jttxt
  łyżka posiekanej świeżej [natki pietruszki](http://kuchnia.wp.pl/natka-pietruszki-wykorzystanie-w-kuchni-wlasciwosci-6054905305277057a
    *
  łyżeczka [bazylii](http://kuchnia.wp.pl/bazylia-wlasciwosci-i-zastosowanie-popularnej-rosliny-6054912695342209a cytrynowej
    *
ycipk-1jttxt
  sól i pieprz do smaku
    *
  łyżeczka masła klarowanego

Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory malinowe, odsączoną soczewicę oraz pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy kopytka. Dusimy pod przykryciem około 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Posypujemy ziarnami.
Zobacz także: Przepyszne domowe cheeseburgery w kilku krokach
Pyszności z boczkiem w roli głównej. Banalne dania

*Zobacz także: Zanim kupisz, sprawdź etykietę. Tych substancji nie powinno być w produkcie *

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-1jttxt

ycipk-1jttxt
ycipk-1jttxt