ModaUpiekła tort na własny ślub. Efekty pokazała w sieci. "To jakiś żart"

Upiekła tort na własny ślub. Efekty pokazała w sieci. "To jakiś żart"

Internautka chciała zaoszczędzić i samodzielnie upiekła tort weselny
Internautka chciała zaoszczędzić i samodzielnie upiekła tort weselny

10.08.2022 19:22

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Koszt organizacji ślubu i wesela może przewyższyć możliwości finansowe młodej pary. Przy obecnych cenach i galopującej inflacji nawet skromne ceremonie wymagają dużej inwestycji pieniędzy. Rozwiązaniem może być przygotowanie niektórych elementów samodzielnie. Jedna z użytkowniczek TikToka postanowiła upiec własny tort weselny. Jak poradziła sobie z wyzwaniem?

Organizacja wesela od zawsze wiąże się z wysokimi kosztami. Od kilku lat branża ślubna przeżywa prawdziwy rozkwit, co w połączeniu z wysoką inflacją daje ogromne podwyżki cen. Jedna z internautek publikujących na TikToku podzieliła się ciekawym pomysłem na zaoszczędzenie pieniędzy. Wyznała, że swój tort weselny upiecze samodzielnie. Jej obserwatorzy nie zareagowali entuzjastycznie na efekt.

Upiekła własny tort na ślub. Sporo zaoszczędziła

Pewna użytkowniczka TikToka wpadła na niezwykle oryginalny pomysł. Aby zaoszczędzić na kupnie drogiego tortu weselnego, postanowiła samodzielnie zabrać się za pieczenie. W opublikowanym wideo przyznała, że robi to na kilkanaście godzin przed ceremonią. Do ślubu i wesela zostało jej więc niewiele czasu. W przyśpieszeniu przygotowywania tortu miała pomóc jej specjalna mieszanka do ciast.

Choć tort powstawał szybko, zagwarantował kobiecie dużą oszczędność. Ciasta na specjalną okazję nie są tanie. Cukiernicy życzą sobie za kilogram takiego wyrobu od 80 do 100 zł. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że na weselu będzie się bawić około 100 osób, musimy wydać na tort nawet 1000 zł.

Pokazała ślubny wypiek w sieci. "Raczej nie zachwycisz nim gości"

Autorka nagrania rozpoczęła tworzenie tortu od pieczenia biszkoptów ze wspomnianego już proszku. Wybrała dwa rozmiary gotowego ciasta - 20 cm i 24 cm. Gdy wypiekła już podstawę tortu, owinęła ją dokładnie folią spożywczą i schowała do lodówki.

Po upływie kilku godzin wyjęła biszkopty i zaczęła obkładać je białą maską, a następnie lukrować. Ostatnim krokiem w przygotowywaniu weselnego tortu było użycie kolorowej posypki i udekorowaniu ciasta topperem.

"Oto i on! Moim zdaniem jest uroczy" - skomentowała efekty swojej pracy.

Opinią na temat wypieku podzielili się z kobietą jej obserwatorzy. Część z nich nie pochwaliła jej pracy. "To jakiś żart", "Raczej nie zachwycisz nim gości" - czytamy w komentarzach.

Inni zaś przyznali, że spodobał się im ten niezwykły pomysł na ślubną oszczędność i chętnie wypróbują go przy okazji własnych ceremonii. "Wygląda super!", "Piękny, kreatywny i pewnie smakowity", "Ale słodki! I dobrze, że go sama zrobiłaś. Torty weselne to marnotrawstwo pieniędzy" - pisali.

Zapraszamy na grupę FB - #Wszechmocne. To tu będziemy informować na bieżąco o terminach webinarów, wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:WP Kobieta
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (53)