GotowaniePrzepisyVII edycja Warsztatów Kulinarnych

VII edycja Warsztatów Kulinarnych

VII edycja Warsztatów Kulinarnych

23.11.2012 | aktual.: 29.12.2016 13:48

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

1 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

2 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

3 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

4 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

5 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

6 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

7 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

8 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

9 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

10 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

11 / 11

VII Warsztaty Kulinarne

Obraz
© Materiały prasowe

Kolejna, siódma już edycja Warsztatów Kulinarnych upłynęła pod znakiem dań przygotowanych z ziemniaków. W sobotę Uczestników gościła w swoich wnętrzach warszawska Restauracja Filmowa. Potrawy prezentowała jej właścicielka, pani Ewa Gruszecka-Puławska. Niedzielne zajęcia odbyły się tradycyjnie w Centrum Techniki Kulinarnej pod okiem Marcina Budynka.

17 i 18 listopada 2012 r. uczestnicy Warsztatów Kulinarnych, organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, spędzili na degustowaniu i przygotowywaniu potraw z ziemniaków.

Sobotnia degustacja odbyła się w Restauracji Filmowej. Niedziela to tradycyjnie dzień poświęcony gotowaniu pod okiem mistrza kuchni Marcina Budynka. Na pierwszy ogień warsztatowicze wzięli babkę ziemniaczaną z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany, po której nauczyli się przygotowywać knedle ze śliwkami i bakaliami podane z sosem z suszu owocowego. Uczestnicy spotkania zachwycili się pysznymi knedlami i zgodnie orzekli, że jest to najlepsza potrawa Warsztatów. Kolejnym daniem były tradycyjne podlaskie kartacze ze złocistą zasmażką i listkami brukselki. Następnie przygotowano wspaniały krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym z dodatkiem sera. Piątym daniem były śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem, a na koniec wyborne ziemniaczano-buraczkowe pierogi z Ricottą, które, podobnie jak knedle, podbiły serca pasjonatów gotowania.

Zapraszamy do polubienia warsztatów na * Facebooku Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 "Pytanie na Śniadanie", którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 17 grudnia, między 8:30 a 10:45. Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę www.polska-gotuje.pl*

(mtr)

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)