Zupa Kelly Osbourne doskonałym sposobem na schudnięcie?
Chcesz wiedzieć, jak Kelly Osbourne zrzuciła ponad 30 kg? Co pozwoliło jej utrzymać aktualną wagę? Nie głodówki i ciężkie ćwiczenia, ale zdrowe odżywianie. W czym tkwi sekret? Dodajmy, że jej zupa cieszy się niezwykłą popularnością.
Chcesz wiedzieć, jak Kelly Osbourne zrzuciła ponad 30 kg? Co pozwoliło jej utrzymać aktualną wagę? Nie głodówki i ciężkie ćwiczenia, ale zdrowe odżywianie. W czym tkwi sekret? Dodajmy, że jej zupa cieszy się niezwykłą popularnością.
- Moim zdaniem odchudzający posiłek nie jest jedynym pożywieniem, które pomaga dokonywać odpowiednich wyborów przez cały dzień – twierdzi Kelly Osbourne. Co zaspokaja jej głód? – Zazwyczaj w niedzielę przygotowuję duży garnek zupy, która zawiera małą ilość tłuszczu i przez długi czas zachowuje swoje właściwości. To szybki, prosty i wygodny sposób – kiedy jestem głodna, wystarczy, że podgrzeję miskę zupy. Jest dobra na przekąskę, obiad, a nawet na śniadanie. Moją ulubioną jest „vegan butternut squash soup” (wegańska zupa na bazie dyni piżmowej - przyp. red.). Ludzie ją chwalą: „to jest najlepsza zupa, jaką kiedykolwiek jadałam” – słyszę i jestem dumna. I kiedy nie wiem, na co mam ochotę: coś słodkiego czy pikantnego, ona gasi oba pragnienia. Jej smak pogłębia i urozmaica mleko kokosowe. Jeśli zaś ktoś chciałby dodać więcej białka, wystarczy wrzucić kawałki kurczaka. To pyszny sposób na zachowanie odpowiedniej figury – wyjaśnia Kelly Osbourne.
Przepis na zupę z dyni
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 posiekane ząbki czosnku,
- średnia cebula pokrojona w małą kostkę,
- 1 duża dynia piżmowa – obrana, a następnie pokrojona w 2,5 cm kostkę (ew. można zastąpić zwykłą dynią),
- 2 średnie obrane i posiekane marchewki,
- ziemniak – pokrojony w 2,5 cm kostkę,
- 4 szklanki wywaru warzywnego,
- szklanka mleka kokosowego,
- sól i pieprz (do smaku).
Sposób przygotowania:
- W garnku rozgrzać oliwę. Dodać czosnek, cebulę i szczyptę soli, mieszając ok. 3-5 minut.
- Dodać dynię, marchew, ziemniaki, bulion warzywny i zagotować. Potem jeszcze gotować na wolnym ogniu przez ok. 25-30 minut, dopóki warzywa nie będą miękkie. Następnie zdjąć z ognia i dodać mleko kokosowe.
- Tak przygotowaną zupę puree przelać do miseczki. Doprawić solą i pieprzem.
- Można udekorować gałązką świeżego tymianku lub posiekaną pietruszką i skropić oliwą z oliwek.
Przepis na sześć porcji. Każda zawiera: ok. 219 kcal i 13 g tłuszczu.
Na podst. shine. yahoo.com (ms/mtr), kobieta.wp.pl