Zupa Kelly Osbourne doskonałym sposobem na schudnięcie?
Chcesz wiedzieć, jak Kelly Osbourne zrzuciła ponad 30 kg? Co pozwoliło jej utrzymać aktualną wagę? Nie głodówki i ciężkie ćwiczenia, ale zdrowe odżywianie. W czym tkwi sekret? Dodajmy, że jej zupa cieszy się niezwykłą popularnością.
02.01.2014 | aktual.: 02.01.2014 16:02
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Chcesz wiedzieć, jak Kelly Osbourne zrzuciła ponad 30 kg? Co pozwoliło jej utrzymać aktualną wagę? Nie głodówki i ciężkie ćwiczenia, ale zdrowe odżywianie. W czym tkwi sekret? Dodajmy, że jej zupa cieszy się niezwykłą popularnością.
- Moim zdaniem odchudzający posiłek nie jest jedynym pożywieniem, które pomaga dokonywać odpowiednich wyborów przez cały dzień – twierdzi Kelly Osbourne. Co zaspokaja jej głód? – Zazwyczaj w niedzielę przygotowuję duży garnek zupy, która zawiera małą ilość tłuszczu i przez długi czas zachowuje swoje właściwości. To szybki, prosty i wygodny sposób – kiedy jestem głodna, wystarczy, że podgrzeję miskę zupy. Jest dobra na przekąskę, obiad, a nawet na śniadanie. Moją ulubioną jest „vegan butternut squash soup” (wegańska zupa na bazie dyni piżmowej - przyp. red.). Ludzie ją chwalą: „to jest najlepsza zupa, jaką kiedykolwiek jadałam” – słyszę i jestem dumna. I kiedy nie wiem, na co mam ochotę: coś słodkiego czy pikantnego, ona gasi oba pragnienia. Jej smak pogłębia i urozmaica mleko kokosowe. Jeśli zaś ktoś chciałby dodać więcej białka, wystarczy wrzucić kawałki kurczaka. To pyszny sposób na zachowanie odpowiedniej figury – wyjaśnia Kelly Osbourne.
Przepis na zupę z dyni
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 posiekane ząbki czosnku,
- średnia cebula pokrojona w małą kostkę,
- 1 duża dynia piżmowa – obrana, a następnie pokrojona w 2,5 cm kostkę (ew. można zastąpić zwykłą dynią),
- 2 średnie obrane i posiekane marchewki,
- ziemniak – pokrojony w 2,5 cm kostkę,
- 4 szklanki wywaru warzywnego,
- szklanka mleka kokosowego,
- sól i pieprz (do smaku).
Sposób przygotowania:
- W garnku rozgrzać oliwę. Dodać czosnek, cebulę i szczyptę soli, mieszając ok. 3-5 minut.
- Dodać dynię, marchew, ziemniaki, bulion warzywny i zagotować. Potem jeszcze gotować na wolnym ogniu przez ok. 25-30 minut, dopóki warzywa nie będą miękkie. Następnie zdjąć z ognia i dodać mleko kokosowe.
- Tak przygotowaną zupę puree przelać do miseczki. Doprawić solą i pieprzem.
- Można udekorować gałązką świeżego tymianku lub posiekaną pietruszką i skropić oliwą z oliwek.
Przepis na sześć porcji. Każda zawiera: ok. 219 kcal i 13 g tłuszczu.
Na podst. shine. yahoo.com (ms/mtr), kobieta.wp.pl