FitnessCzy kwas kiszonych warzyw szkodzi zdrowiu?

Czy kwas kiszonych warzyw szkodzi zdrowiu?

Czy kwas kiszonych warzyw szkodzi zdrowiu?
01.04.2008 13:51, aktualizacja: 01.04.2008 14:03

Czy dzieci mogą jeść naturalny kwas taki jak ogórki kiszone kapusta w określonych proporcjach czy jeśli maja ochotę to bez ograniczenia i czy to nie grozi jakimś przekwaszeniem organizmu?

Czy dzieci mogą jeść naturalny kwas taki jak ogórki kiszone kapusta w określonych proporcjach czy jeśli maja ochotę to bez ograniczenia i czy to nie grozi jakimś przekwaszeniem organizmu?

Witam,
Ze względu na wysoką zawartość soli kuchennej w kiszonych produktach zarówno dzieci jak i dorośli powinni ograniczać spożycie tego typu przetworów. Sól kuchenna jest niewskazana ze względu na profilaktykę chorób układu krążenia.

Elżbieta Duda

www.setpoint.pl
Znajdź z nami swój punkt równowagi!

Źródło artykułu:WP Kobieta