Dlaczego warto jeść figi?
Wspomaganie odchudzania
Figowiec uchodzi za jedno z najstarszych drzew rosnących na naszej planecie. Jego owoce, zwykle koloru fioletowego lub brązowego, od wieków są cenione za słodki smak i aromat, a także korzystne dla zdrowia właściwości, które powinny docenić zwłaszcza kobiety.
Figowiec uchodzi za jedno z najstarszych drzew rosnących na naszej planecie. Jego owoce, zwykle koloru fioletowego lub brązowego, od wieków są cenione za słodki smak i aromat, a także korzystne dla zdrowia właściwości, które powinny docenić zwłaszcza kobiety.
Figi powinny znaleźć się w jadłospisie osób, które walczą z nadmiarem kilogramów. Owoce mogą stanowić świetne uzupełnienie diet odchudzających.
Dostarczają bardzo dużo błonnika, który zwiększa objętość w żołądku, wywołuje uczucie sytości, wspomaga procesy przemiany materii, a także prawidłowe funkcjonowanie jelit. Poprawia ich perystaltykę i reguluje proces wypróżniania.
Tekst: (RAF)/(kg), kobieta.wp.pl