Gotowanie

Gotowanie

Wystrzałowe drinki sylwestrowe
Zapisz na później
PrzepisyWystrzałowe drinki sylwestrowe

Przygotowujesz imprezę sylwestrową i nie chcesz, aby była podobna do zwykłych imprez? Zaserwuj drinki popularne na całym świecie - egzotyczne i kolorowe. Skorzystaj z naszych przepisów, to naprawdę nic trudnego!

Redakcja WP Kobieta
Szampan - wyścig bąbelków
Zapisz na później
PrzepisySzampan - wyścig bąbelków

Szampan pije się nie gardłem, lecz głową. "Radziecki szampan" ze starego tekstu Agnieszki Osieckiej zastąpiły w III i IV RP szampany włoskie, niemieckie czy węgierskie. Tymczasem szampan może być tylko francuski, gdyż nazwa najsłynniejszego musującego wina świata została dawno zastrzeżona.

Redakcja WP Kobieta
Najsłynniejsze drinki świata
Zapisz na później
PrzepisyNajsłynniejsze drinki świata

Wieczór z przyjaciółmi warto rozpocząć koktajlem lub aperitifem. Uprzyjemni on chwile oczekiwania na posiłek oraz pobudzi żołądek.

Redakcja WP Kobieta
Olga Bończyk: uwielbiam jeść i gotować
Zapisz na później
PrzepisyOlga Bończyk: uwielbiam jeść i gotować

O wigilijnych smakołykach i przygotowniach do świąt Bożego Narodzenia, rozmawiamy z Panią Olgą Bończyk, czyli doktor Edytą Kuszyńską z serialu "Na dobre i na złe".

Redakcja WP Kobieta
Nowinki kuchenne na świąteczny stół
Zapisz na później
PrzepisyNowinki kuchenne na świąteczny stół

Prezentujemy galerię nowych produktów, obecnych na polskim, kulinarnym rynku. Nowy smak śledzika z majerankiem, pieprzem, papryką, któego być może jeszcze nie znasz...

Redakcja WP Kobieta
Kolorowe procenty
Zapisz na później
PrzepisyKolorowe procenty

Kilka kropli aromatycznego alkoholu, oszronione szklanki, plastry cytryny...

Redakcja WP Kobieta
Gotuj się, bo święta tuż-tuż...
Zapisz na później
PrzepisyGotuj się, bo święta tuż-tuż...

Święta tuż-tuż, a ty zastanawiasz się, jak tym razem udekorować świąteczny stół i przede wszystkim, co na nim postawić. Jeśli chcesz zaskoczyć domowników i przygotować naprawdę oryginalne, choć nawiązujące do tradycji dania, skorzystaj z naszych porad i przepisów. Z naszą pomocą wyczarujesz pyszne potrawy – tradycyjne, ale bardziej wyrafinowane i kolorowe.

Magdalena Stypułkowska
Coś na ząb
Zapisz na później
PrzepisyCoś na ząb

Eleganckie, malutkie, apetyczne - świetne na małe przyjęcie sylwestrowe.

Redakcja WP Kobieta
Wielka ryba z małej puszki
Zapisz na później
PrzepisyWielka ryba z małej puszki

Tuńczyk to ryba, która kojarzy się raczej z małą puszką niż z półtonowym, błękitnym kolosem. W konserwie można znaleźć cztery gatunki tej ryby w oleju lub sosie własnym. Każdy z nas ma w swoim jadłospisie ulubione dania z tuńczykiem.

Redakcja WP Kobieta
Penne i farfalle - makarony bez tajemnic
Zapisz na później
PrzepisyPenne i farfalle - makarony bez tajemnic

Uwielbiasz włoską kuchnię i chciałabyś wreszcie sama upichcić coś typowo włoskiego. Decydujesz się, oczywiście, na makaron. Wreszcie znalazłaś smakowity przepis „penne z...”. Ale co to właściwie jest to penne? Przyglądasz się podejrzliwie fotografii przedstawiającej włoską potrawę. My, pomożemy ci rozszyfrować najpopularniejsze makaronowe nazwy.

Redakcja WP Kobieta
Jak święta przygotować i nie zwariować?
Zapisz na później
PrzepisyJak święta przygotować i nie zwariować?

Z badań wynika, że większość z nas poważnie zaczyna myśleć o Świętach Bożego Narodzenia na tydzień (36%) lub na dwa tygodnie (39%) przed Świętami. Przedświąteczna gorączka szybciej udziela się kobietom, niż mężczyznom. Przygotuj się do Świąt razem z nami!

Magdalena Stypułkowska
Mariusz Pudzianowski: trudno dobrać mi się do wnętrza
Zapisz na później
PrzepisyMariusz Pudzianowski: trudno dobrać mi się do wnętrza

Jaki jest Mariusz Pudzianowski - najsilniejszy człowiek świata i popularny Strongman? Jak wygląda jego dzień w skrócie? O kobietach, o tym, co jada i gdzie można go spotkać po godzinach opowiada Wirtualnej Polsce.

Redakcja WP Kobieta
Robert Makłowicz - Australia zaskoczyła mnie kulinarnie
Zapisz na później
PrzepisyRobert Makłowicz - Australia zaskoczyła mnie kulinarnie

Robert Makłowicz nie chciał jeść larw pieczonych nad ogniskiem, a Piotr Bikont nie weźmie do ust margaryny. Twórca "Nowoczesnej kuchni polskiej" opowiada o swoich ulubionych daniach, egzotycznych przyprawach i kulinarnych fascynacjach.

Redakcja WP Kobieta
Ryż i makaron na kolorowo
Zapisz na później
PrzepisyRyż i makaron na kolorowo

Prawdziwe gospodynie w kuchni czynią cuda. Przy odrobinie fantazji i szczypcie przypraw potrafią z pozoru banalny makaron, czy tradycyjny ryż zamienić w oryginalną potrawę, która miło zaskoczy domowników nie tylko wyglądem, ale i smakiem.

Agnieszka Buczek
Zapisz na później
PrzepisyREGULAMIN "RANKINGU MISTRZÓW KUCHNI" ORGANIZOWANEGO PRZEZ WIRTUALNĄ POLSKĘ S.A.

REGULAMIN KONKURSU ORGANIZOWANEGO PRZEZ WIRTUALNĄ POLSKĘ S.A.\r\n \r\n1.

Redakcja WP Kobieta
Największe gafy przy stole
Zapisz na później
PrzepisyNajwiększe gafy przy stole

Niby przyjęcia to bardzo przyjemna sprawa, jednak osoba nieoswojona z dobrymi manierami na nich obowiązującymi, może na początku czuć się skrępowana. Sztuka polega na tym, by właśnie tego nie okazać.

Ola Berezecka
Kawa - nie wyobrażasz sobie bez niej poranka?
Zapisz na później
PrzepisyKawa - nie wyobrażasz sobie bez niej poranka?

Kawa, „magiczny” napój, który pobudza nas do życia każdego poranka, ma długą historię, a jej odkrycie związane jest z wieloma ciekawymi legendami. Mała czarna, bez której większość z nas nie przeżyje nawet dnia, znana była prawdopodobnie już w VI wieku naszej ery!

Redakcja WP Kobieta
Jak ugryźć homara?
Zapisz na później
PrzepisyJak ugryźć homara?

Homary, langusty, kraby i krewetki są raczej charakterystyczne dla kuchni krajów południowej Europy. Jednak i u nas zdobywają one coraz większą popularność. Coraz częściej obecne są na eleganckich przyjęciach czy bankietach i to zarówno na tych w restauracjach, jak i na uroczystych kolacjach organizowanych w prywatnych domach.

Redakcja WP Kobieta
Dolina Śmierci
Zapisz na później
PrzepisyDolina Śmierci

Dolina śmierci w pełni zasługuje na swoją nazwę, miejsce to sprawia wrażenie jakby Bóg zapomniał tknąć tutaj życie.

Redakcja WP Kobieta
Andrzejki w twojej chacie!
Zapisz na później
PrzepisyAndrzejki w twojej chacie!

Andrzejki to nie tylko wieczór czarów, magii i wróżb, ale również doskonała okazja do spotkania się z przyjaciółmi. Święto pochodzi ze Szkocji - to właśnie w tym kraju obchodzi się je najhuczniej – jedząc i pijąc do białego rana! A my nie pozostajemy w tyle!

Magdalena Stypułkowska
Pigułka z czekolady
Zapisz na później
PrzepisyPigułka z czekolady

Smak czekolady uważany jest za niezwykle przyjemny.
Naukowcy ustalili, że to efekt składników tego smakołyku.
Te same substancje powstają w organizmie człowieka uprawiającego seks.

Redakcja WP Kobieta
KONKURS DLA MISTRZÓW KUCHNI!
Zapisz na później
PrzepisyKONKURS DLA MISTRZÓW KUCHNI!

KONKURS SM@KOSZA!!!










Specialnie dla tych, którzy w kuchni czują się jak ryby w

Redakcja WP Kobieta
Turcja – stolica kebabu i bakławy
Zapisz na później
PrzepisyTurcja – stolica kebabu i bakławy

Kuchnia turecka może stać się fascynującą podróżą kulinarną dla wszystkich wielbicieli przystawek, grillowanych mięs, gęstych sosów i naprawdę słodkich ciast. I jeśli choć jeden z rodzajów tych dań jest twoim ulubionym, to z całą pewnością smakołyki z Turcji przypadną ci do gustu.

Redakcja WP Kobieta
Pracoholik głodny - pracoholik zły
Zapisz na później
PrzepisyPracoholik głodny - pracoholik zły

Nie ulega wątpliwości, że śniadanie jest ważne i śniadanie jeść warto. Jeśli wyjedziemy do pracy głodni, szybko staniemy się zmęczeni. Ponadto, stare przysłowie, które brzmi „człowiek głodny, to człowiek zły” często się sprawdza, zwłaszcza w miejscu pracy, kiedy mamy świadomość, że przed nami kilka ładnych godzin pracy i mnóstwo obowiązków.

Magdalena Stypułkowska