Gotowanie

Gotowanie

Sok malinowy
PrzepisySok malinowy

Jest świetnym, rozgrzewającym lekiem na jesienne przeziębienia. Przechowuj go w ciemnym miejscu.

Redakcja WP Kobieta
Aromatyczne ziemniaki
PrzepisyAromatyczne ziemniaki

Do salaterki wrzucić przyprawy, wymieszać, połączyć z ziemniakami wyjętymi prosto z piekarnika, wymieszać, od razu podawać.

Redakcja WP Kobieta
Zapiekanka z pomidorami
PrzepisyZapiekanka z pomidorami

Przygotowanie tego pożywnego dania zajmie Ci tylko pół godziny.

Redakcja WP Kobieta
Grzyby orientalne
PrzepisyGrzyby orientalne

Mun, shiitake i boczniaki.

Redakcja WP Kobieta
Bób z warzywami i koperkiem
PrzepisyBób z warzywami i koperkiem

Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać olejem, można skropić odrobiną soku z cytryny.

Redakcja WP Kobieta
Sałata „Odcienie zieleni”
PrzepisySałata „Odcienie zieleni”

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Rzodkiewki... z ołowiu
PrzepisyRzodkiewki... z ołowiu

"Zobacz, jakie piękne te rzodkiewki! Prosto z działki" – mówi ciocia. – Rzeczywiście piękne. Z działki... w samym centrum Warszawy.

Redakcja WP Kobieta
Selery faszerowane
PrzepisySelery faszerowane

Z papryką, pieczarkami i mielonym mięsem.

Redakcja WP Kobieta
Śniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem
PrzepisyŚniadaniowe babeczki ptysiowe z parmezanem

Dla urozmaicenia można zamieniać parmezan na inne sery, na przykład świeżo utarty romano lub asiago.

Redakcja WP Kobieta
Te wspaniałe morele!
PrzepisyTe wspaniałe morele!

Jedne z najstarszych uprawianych owoców. Znano je w Chinach już 3 tysiące lat temu.

Redakcja WP Kobieta
Krewetkowe szaszłyki
PrzepisyKrewetkowe szaszłyki

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Omlety ze szparagami i kozim serem
PrzepisyOmlety ze szparagami i kozim serem

Kozi ser nadaje tym omletom wyjątkowy, pikantno-kremowy smak.

Redakcja WP Kobieta
Rabarbarowe orzeźwienie
PrzepisyRabarbarowe orzeźwienie

Jest niskokaloryczny, 100 g to zaledwie 16 kcal. Zawiera witaminę C, potas, wapń, żelazo oraz chrom, który zwiększa skuteczność działania insuliny.

Redakcja WP Kobieta
Granita jagodowa
PrzepisyGranita jagodowa

Wspaniale odświeżający deser, idealny po letnim obiedzie.

Redakcja WP Kobieta
Okolice Nicei
PrzepisyOkolice Nicei

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Zioła na twoim stole
PrzepisyZioła na twoim stole

Zwykłe dania za sprawą świeżych ziół zamienią się w wykwintną potrawę, z powodzeniem zastąpią sól.

Redakcja WP Kobieta
Fettucine z cielęciną pachnące truflami
PrzepisyFettucine z cielęciną pachnące truflami

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Jagnięcina z Marakeszu na parze
PrzepisyJagnięcina z Marakeszu na parze

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Teraz dynia
PrzepisyTeraz dynia

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta
Smażona pierś kurczaka z ananasem i bananami
PrzepisySmażona pierś kurczaka z ananasem i bananami

Sałatka wygląda bardzo efektownie w łódeczkach ananasowych.

Redakcja WP Kobieta
Ocet do potraw i marynat
PrzepisyOcet do potraw i marynat

Jest najstarszą ze znanych aromatycznych przypraw, ale głównie środkiem konserwującym.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka melonowa
PrzepisySałatka melonowa

Podawać sałatkę w połówkach arbuzów posypaną wiórkami kokosowymi.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z bananów z groszkiem
PrzepisySałatka z bananów z groszkiem

Danie najlepiej podawać na liściach sałaty.

Redakcja WP Kobieta
Kołduny sikające
PrzepisyKołduny sikające

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

Redakcja WP Kobieta