Kultowa sałatka Jennifer Aniston. TikTokerka odtworzyła znany przepis
30.03.2022 14:09
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Jennifer Aniston wielokrotnie była pytana o to, w jaki sposób dbała o linię na planie "Przyjaciół". Jednym z jej sekretów była lekka i pożywna sałatka, którą jadła z pozostałymi aktorkami na lunch w przerwie między zdjęciami. Użytkowniczka TikToka odszukała w archiwach wywiadów jej składniki.
Courteney Cox w 2010 roku podczas rozmowy z Los Angeles Times zdradziła, że tę sałatkę Jennifer Aniston jadła codziennie przez... dziesięć lat. Proste składniki miały zapewnić sytość. Jen przyrządzała ją nie tylko dla siebie, lecz także dla Courteney oraz Lisy Kudrow, czyli żeńskiej części ekipy. Z czego składała się sałatka, której chciała spróbować każda fanka "Przyjaciół"?
Jennifer Aniston jadła tę sałatkę codziennie na planie
Serial, gdzie jedna z głównych ról przypadła właśnie Jennifer Aniston, wciąż bije rekordy oglądalności. Nie dziwi zatem fakt, że nagranie z ulubionym przepisem Jen szybko stało się viralem na TikToku.
Okazuje się, że ulubionym lunchowym przysmakiem Aniston przez długi czas była nieco zmodyfikowana sałatka Cobba.
- Była naprawdę dobra. Jeśli masz zamiar jeść tę samą potrawę przez dziesięć lat, nie mogło być inaczej - stwierdziła Cox we wspomnianym wywiadzie z 2010 roku.
Tiktokerka pokazuje, jak wykonać sałatkę Aniston krok po kroku
Po dokładnym przeanalizowaniu wypowiedzi aktorek Hannah, która udostępnia wiele przepisów na TikToku, przeszła do działania. Do sałatki potrzebujemy:
- szklankę kaszy bulgur;
- pół szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki;
- pół szklanki posiekanych pistacji;
- puszkę odsączonej i wypłukanej ciecierzycy;
- jedną pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę;
- 1/3 szklanki posiekanej świeżej mięty;
- jednego drobno pokrojonego ogórka;
- kostkę sera feta.
Cebulę, ogórka i pistacje mieszamy w jednej dużej misce. W drugim naczyniu mieszamy opłukaną ciecierzycę z puszki wraz z ziołami, a następnie przerzucamy składniki do dużej miski z pozostałymi warzywami. Skruszamy do środka fetę. Na koniec dodajemy szklankę ugotowanej kaszy bulgur i dokładnie mieszamy składniki.
Blogerka radzi swoim widzom, aby do sałatki dodać jeszcze prosty w przygotowaniu dressing z oleju i octu oraz odrobiny czosnku, aby nadać jej wyraźniejszy smak. Całość jest niezwykle prosta w wykonaniu i, jeśli wierzyć osobom, które już wypróbowały przepis, bardzo smaczna!
Zapraszamy na grupę FB - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!