GotowaniePrzepisyMatka dwójki dzieci schudła 20 kilogramów. Bez głodówek i ciężkich ćwiczeń

Matka dwójki dzieci schudła 20 kilogramów. Bez głodówek i ciężkich ćwiczeń

Jak każda pracująca mama, Simone Harbinson nie ma zbyt wiele czasu w ciągu dnia dla siebie. Mimo to kobiecie udało się schudnąć w 7 miesięcy aż 20 kilogramów. I to bez pomocy trenera personalnego. Teraz uczy innych, jak to zrobić.

Matka dwójki dzieci schudła 20 kilogramów. Bez głodówek i ciężkich ćwiczeń
Źródło zdjęć: © Instagram.com
Lidia Pustelnik

12.02.2018 | aktual.: 15.02.2018 16:43

Pochodzącej z Victorii w Australii Simone udało się schudnąć, zmieniając w swoim życiu tylko jedno – zaczęła samodzielnie i zdrowo gotować. Teraz w każdą niedzielę spędza 2-3 godziny na przyrządzaniu potraw, które następnie przekłada do małych, plastikowych pudełek. Tak przygotowane dania dla całej rodziny – jest ich około 30-50, łącznie z przekąskami do szkoły dla dzieci – są tanie, zdrowe i wystarczają na wiele dni.

Simone o swojej niezwykłej metamorfozie, a także o metodzie przyrządzania posiłków w pudełkach, opowiada na Instagramie. Postępy Simone śledzi już ponad 20 tys. osób.

– Zwykle trzymam w lodówce jedzenie na 4-5 dni, które przechowuję w dobrej jakości pojemnikach – opowiada "Daily Mail Australia". Pudełka kończą się koło czwartku i wówczas świetnie zorganizowana mama przygotowuje posiłki na kolejne dni, aż do niedzieli. W ten sposób nie musi niczego mrozić, a zdrowe potrawy ma zawsze pod ręką w lodówce. Co więcej, by własnoręcznie wykonane, pudełkowe jedzenie zachowało świeżość przez kilka dni, Simone unika niektórych składników.

– By oszczędzić czas o poranku, przygotowuję koktajle dla siebie i męża, które mogą stać przez kilka dni i są wspaniałe na śniadanie – wyjaśnia. Bazę koktajli stanowią owoce, najczęściej jagody lub mango. Unika z kolei szybciej psujących się bananów. – Poza tym, jeśli przygotowuję takie dania, jak frittata warzywna lub placki z cukinii, zwykle jemy je w ciągu dwóch dni, ponieważ potrawy z dodatkiem jajek szybko się psują i źle znoszą mrożenie – tłumaczy.

Dziś Simone jest mistrzynią w przygotowaniu pudełkowych potraw. Jednak jeszcze cztery lata temu jej życie wyglądało zupełnie inaczej. Kobieta nie tylko zmagała się z nadwagą. Dowiedziała się wówczas, że cierpi na raka wyrostka robaczkowego, bardzo rzadki rodzaj nowotworu. Po pokonaniu choroby kobieta zaczęła samodzielnie przygotowywać sobie posiłki, by uporządkować na nowo swoją dietę. Bez wysiłku schudła 20 kilogramów i teraz jest inspiracją dla innych. – To wspaniałe, jak wiele czasu i pieniędzy oszczędzam – mówi.

– Zamieniłam swoją lodówkę w restaurację zdrowych fast foodów. Jeśli zawsze masz pod ręką zdrowe posiłki, będziesz odżywiać się prawidłowo – przekonuje. Co więcej, jej dzieci przestały narzekać, że w domu nie ma nic do jedzenia i trzeba zamówić coś niezdrowego. – Zdrowe odżywianie się nie musi być nudne albo trudne – podkreśla.

Źródło: "Daily Mail"

dietajedzenieodchudzanie
Zobacz także
Komentarze (6)