Pochwalili się jedzeniem. Tak skomentował to znany dietetyk

Dietetyk skomentował przepis Cichopek i Kurzajewskiego
Dietetyk skomentował przepis Cichopek i Kurzajewskiego
Źródło zdjęć: © Instagram | Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski

08.05.2024 15:41, aktual.: 08.05.2024 20:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski są bardzo aktywni w mediach społecznościowych. Niedawno byli prezenterzy "Pytania na śniadanie" podzielili się na Instagramie przepisem na zapiekanego bakłażana. Przepis wywołał niemałe zamieszanie w sieci, a głos zabrał znany dietetyk.

"Bakłażan à la Kurzopki" - tak zatytułowali swoje danie Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski. Przepis, z którego mogą skorzystać internauci, już jakiś czas temu pojawił się na instagramowych kontach celebrytów. Potrawa wywołała niemałą burzę w sieci.

Internauci pozostawili pod nagraniem wideo mnóstwo komentarzy, zachwycając się szybkością przygotowania dania oraz jego smakiem. Z tego wszystkiego przepisem zainteresował się znany dietetyk. Co ma do powiedzenia w temacie "kurzopkowej" wariacji na temat pieczonego bakłażana?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Podzielili się przepisem. Internauci nie kryli zainteresowania

Katarzyna Cichopek oraz Maciej Kurzajewski nie należą już do ekipy prowadzących "Pytanie na śniadanie". Para nie stoi jednak w miejscu. Od pewnego czasu prowadzi wspólny podcast "Serio?". Udziela się również w mediach społecznościowych, m.in. wrzucając nagrania ze wspólnego gotowania. Przepis na zapiekanego bakłażana skradł serca internautów i to zarówno chwytliwą nazwą, jak i łatwością w przygotowaniu.

Przepisowi, który zrobił niemałe wrażenie na użytkownikach Instagrama, postanowił przyjrzeć się znany doktor dietetyki Michał Wrzosek. Co wynika z analizy poszczególnych składników "kurzopkowego" dania?

- Przepis wydaje się bardzo prosty, więc to taka łatwa, szybka kolacja. Bakłażan to niskokaloryczne warzywo o niskim indeksie glikemicznym. Pomidory to dobre źródło potasu i likopenu, mozzarella w potrawie Kurzopków to źródło białka - wspomina dietetyk we własnym nagraniu, opublikowanym w sieci.

Ekspert wspomniał też, jakie korzyści zyskamy z jedzenia czosnku, bazylii oraz dzięki dodaniu do swojej potrawy oliwy. Biorąc pod uwagę słowa doktora dietetyki, można się skusić na zaproponowane przez celebrytów danie - świetnie się nada np. na kolację.

Zapraszamy na grupę FB - #Wszechmocne. To tu będziemy informować na bieżąco o terminach webinarów, wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

© Materiały WP
Źródło artykułu:WP Kobieta
katarzyna cichopekmaciej kurzajewskigotowanie
Komentarze (13)