Bije na głowę zwykłego schabowego. Zrób raz, a przepadniesz

Przepis na podwójnego kotleta według Magdy Gessler
Przepis na podwójnego kotleta według Magdy Gessler
Źródło zdjęć: © Adobe Stock

11.08.2024 16:27, aktual.: 11.08.2024 17:00

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Brakuje ci już pomysłów na to, co zrobić na obiad? W kółko odtwarzasz te same przepisy? Lubisz tradycyjną polską kuchnię? Zatem musisz poznać hitowy patent Magdy Gessler na podwójnego kotleta schabowego. Cała rodzina naje się do syta. Oblizywanie palców gwarantowane.

W internecie można znaleźć memy, które śmieją się z tego, że całe dorosłe życie polega na wymyślaniu posiłków. To w rzeczywistości śmiech przez łzy. Bo jeśli nie dysponuje się budżetem na pudełka, czyli catering dietetyczny, to codziennie trzeba głowić się nad tym, co zrobić do jedzenia. Pomysły szybko się kończą. Odtwarzanie w kółko tych samych, sprawdzonych przepisów może znużyć.

Nowość w twojej kuchni

Każdy w końcu dochodzi do momentu, kiedy potrzebuje "powiewu świeżości" w kuchni. Największym wyzwaniem są oczywiście obiady. A co powiesz na to, że istnieje genialna odsłona kotleta schabowego, która usatysfakcjonuje nawet najbardziej żarłocznego jegomościa?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

To patent prosto od Magdy Gessler, która znana jest z łączenia tradycji z nowoczesnością. Dlatego jej przepis na kotlet schabowy posiada zaskakujący "twist". Do przygotowania obiadu dla dwóch osób będziesz potrzebować następujących składników:

  • 4 plastry schabu bez kości,
  • 2 jajka,
  • 1 szklankę bułki tartej,
  • ½ szklanki mąki pszennej,
  • kilka plasterków szynki,
  • ser w kostce,
  • sól,
  • pieprz.

Jak przygotować podwójne kotlety Magdy Gessler?

Schab rozbij tłuczkiem tak, by był odpowiednio cienki. Na jeden kawałek połóż plasterki szynki, posyp z wierzchu startym serem, a następnie przykryj drugim kawałkiem schabu i dociśnij całość. Gotową "kanapkę" obtocz w mące pszennej, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej i połóż na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż kilka minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i dowolną sałatką. Idealny niedzielny obiad gotowy.

Zapraszamy do dołączenia do grupy na FB - #Samodbałość. Tam na bieżąco informujemy o wywiadach i nowych historiach. Dołącz do nas i zaproś znajomych. Czekamy na was!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij je przez dziejesie.wp.pl

© Materiały WP
Źródło artykułu:WP Kobieta
kotlet schabowyniedzielny obiadpomysł na obiad
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (3)
Zobacz także