Anna Lewandowska mówi, jak się wzmacniać. "Osoby niedożywione łatwiej zapadają na infekcje"
Anna Lewandowska apeluje do fanów, aby zadbali o swoją odporność. Podpowiada, jakie składniki powinniśmy wprowadzić do swojej diety.
12.03.2020 | aktual.: 12.03.2020 21:19
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Anna Lewandowska opublikowała na swoim profilu na Instagramie zdjęcie, na którym pozuje w zielonym swetrze na tle swojego mieszkania. W opisie przedstawiła fanom rady dotyczące odporności.
Anna Lewandowska radzi, jak się wzmacniać
Anna Lewandowska przyznała, że osoby, które są niedożywione, zdecydowanie łatwiej zapadają na infekcje, a dobrze zbilansowana dieta powinna zawierać odpowiednią ilość mikro- i makroskładników.
"W prawidłowo zaplanowanej diecie powinna znaleźć się odpowiednia ilość wszystkich makro- i mikroskładników, tj. pełnowartościowego białka, tłuszczów i węglowodanów, witamin i składników mineralnych. Nieodłącznym elementem wzmacniania odporności jest zapewnienie prawidłowej produkcji komórek układu odpornościowego, dlatego nasza dieta powinna być bogata w: witaminy, kwas foliowy, cynk, selen, żelazo, miedź" – napisała.
Przypomniała również internautom o wspomaganiu się naturalnymi składnikami, takimi jak: czosnek, monolaury, olejek z oregano, propolis, tymianek oraz szałwia lekarska. Zdaniem trenerki to właśnie one działają najlepiej na pierwsze symptomy infekcji. Anna Lewandowska doradziła także zażywanie witaminy C, odgrywającej kluczową rolę w pracy układu odpornościowego.
"Jest konieczna do prawidłowej pracy neutrofili, które dosłownie zjadają bakterie" – podkreśliła Anna Lewandowska.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl