Szef kuchni zawsze dodaje do jajecznicy. Wystarczy łyżka

Szef kuchni udostępnił na TikToku nagranie ze swoją wariacją dotyczącą jajecznicy. Mężczyzna zapewnia, że w ten prosty sposób stworzymy oryginalne w smaku śniadanie czy kolację. Wystarczy, że dodamy do tej znanej potrawy jeden nieoczywisty składnik.

Lepszej jajecznicy nie jadłeś - zdjęcie ilustracyjne
Lepszej jajecznicy nie jadłeś - zdjęcie ilustracyjne
Źródło zdjęć: © Adobe Stock

13.03.2024 | aktual.: 13.03.2024 16:27

Jesteś fanem pachnącej jajecznicy, ale jednocześnie masz ochotę na jakąś odmianę? Mamy metodę, która spełni twoje oczekiwania. Szef kuchni, który działa na TikToku jako "fallow_restaurant" zaprezentował nietypowy przepis, który sprawi, że proste danie nabierze zupełnie innego aromatu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Szef kuchni poleca. Jajecznica jedyna w swoim rodzaju

Jak dowiadujemy się z wideo, wiele zależy od sposobu, w jaki smażymy jajka. Ekspert zaleca, aby najpierw na rozgrzanej patelni umieścić kawałek masła. W międzyczasie wbijamy do oddzielnej miski co najmniej trzy jajka i dodajemy sól oraz pieprz.

"Palone, brązowe masło nada naszej jajecznicy delikatnie orzechowego posmaku" - zapewnia.

Kiedy masło się roztopi i nabierze brązowej barwy, zdejmujemy patelnię z ognia, a następnie wlewamy do niej roztrzepane jajka. Z pomocą szpatułki, cały czas mieszamy składniki na patelni.

Zanim jajka będą całkowicie usmażone, dodajemy sekretny składnik - łyżkę śmietany. Ponownie mieszamy wszystkie składniki. Po dosmażeniu jajek tak przygotowaną potrawę podajemy z ulubionym pieczywem - jajecznica podana na chrupiącej grzance nie tylko jest pyszna, lecz także pięknie wygląda.

"Tak jajecznicę robi szef kuchni" - podsumował na nagraniu ekspert.

Zdania są podzielone

Część internautów, którzy natrafili na materiał kucharza, sceptycznie podchodzą do jego propozycji.

"Tak przygotowane jajka są zbyt rzadkie"; "Odesłałbym takie danie na sto procent"; "To bzdura" - krytykują niektórzy.

Innym propozycja bardzo przypadła do gustu: "Doskonałe"; "Tak jak lubię - nieprzesmażone"; "Dobra robota, zjem z przyjemnością" - piszą.

Zapraszamy na grupę FB – #Wszechmocne. To tu będziemy informować na bieżąco o terminach webinarów, wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

© Materiały WP
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (34)