Festiwal Sztuki Kulinarnej "Smak i styl"
Na samym początku grudnia, tuż przed Świętami, kiedy to powoli zaczynamy sobie przypominać, jak się robi kutię, a jak uszka do barszczu albo łamańce wigilijne, kiedy to właśnie na nowo ożywa kwestia, czy na wigilijnym stole ma się pojawić barszcz, żurek czy grzybowa - odbędzie się Wielki Festiwal Sztuki Kulinarnej. A oto czego możemy się spodziewać: *
*Teatr „Kucharska Rewia Gwiazd” – zapraszają Supermarkety Albert *Macie Państwo okazję do obejrzenia znakomitych mistrzów kuchni zdradzających tajniki gotowania w profesjonalnie przygotowanym teatrze. Wystąpią w nim:
(Karol Okrasa, Szef Kuchni Restauracji Maconi/Malinowa Hotelu Bristol, Gospodarz programu „Kuchnia z Okrasą”, *Kurt Scheller, Szef Kuchni Hotelu Rialto, Robert Sowa, Szef Kuchni Hotelu Jan III Sobieski, Andrzej Polan, Szef Kuchni Hotelu Polonia, Janusz Profus, Mistrz Cukierniczy firmy Wedel, Giancarlo Russo, Szef Kuchni i Właściciel Restauracji Giancarlo).
29.11.2005 | aktual.: 30.06.2010 18:32
*Konkurs „Kucharska Osobowość Roku” – zaprasza Podravka *W kooperacji z partnerami medialnymi dziennikiem "Metro", magazynem "Kuchnia" i "Poradnikiem Domowym" ogłaszamy konkurs na kucharską osobowość roku. Podczas Festiwalu zobaczymy finalistów, którzy zaprezentują swoje możliwości na oczach zwiedzających i jury. Na najlepszych czekają nagrody i promocja w mediach. Zapraszamy do udziału. Szczegóły na stronie *www.smakistyl.pl Salon Prezentacji *Szkolenia na temat win, kaw, herbat, oliw, kolorowych alkoholi.
*Laboratorium Zdrowia i Urody „Uzdrowiska Polskie” *Fachowe analizy i porady na temat diety i urody.
*Sekcja „Stół Marzeń” – zapraszają Villeroy&Boch, Witek’s, Orzeł S.A. *Styliści Magazynu Cztery Kąty zaprezentują najnowsze trendy w dekoracji stołów.
*Szkoła Sushi Tekeda *Osobiście można poznać specyfikę kuchni japońskiej pod okiem fachowca.
*Akademia Gotowania Kurta Schellera *Znana warszawska szkoła gotowania ujawnia tajniki kuchni fusion.
*Włoska Szkoła Gotowania SMEG’s *Giancarlo Russo żywiołowo prezentuje osobliwości włoskiej kuchni.
*Degustacje, degustacje, degustacje *To tak naprawdę esencja całego Festiwalu.
*3-4 grudnia 2005 r. w warszawskim Centrum Expo XXI, Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14, www.smakistyl.pl Więcej informacji znajdziesz na www.smakistyl.pl Konkurs zakończony! * Laureatkami zostały:
Bożena Zawadzka
Gabriela Kłosińska
Aldona Rozpondek
Agnieszka Tywańczuk
Anna Gać
Informację o sposobie odbioru podwójnych zaproszeń na Festiwal "Smak i Styl" wyślemy mailem.