Gotowanie

Gotowanie

Deser, a odchudza!
PrzepisyDeser, a odchudza!

Do jedzenia niewielkich słodkich przekąsek zachęcają nawet... dietetycy.

Redakcja WP Kobieta
Krem mleczny
PrzepisyKrem mleczny

Posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.

Redakcja WP Kobieta
Owoce z jogurtem
PrzepisyOwoce z jogurtem

Polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.

Redakcja WP Kobieta
Galaretka truskawkowa
PrzepisyGalaretka truskawkowa

Podawać z sosem przyrządzonym z odcedzonych, zmiksowanych truskawek i odrobiny malibu.

Redakcja WP Kobieta
Holenderski sos do warzyw
PrzepisyHolenderski sos do warzyw

Pory polać sosem i sokiem z cytryny.

Redakcja WP Kobieta
Halibut na parze
PrzepisyHalibut na parze

Podawać z sałatką z papryki.

Redakcja WP Kobieta
Jak używać przypraw
PrzepisyJak używać przypraw

Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.

Redakcja WP Kobieta
Zapiekanka z jabłek
PrzepisyZapiekanka z jabłek

Podawać na ciepło z dodatkiem lodów.

Redakcja WP Kobieta
Egzotyczne owoce
PrzepisyEgzotyczne owoce

Choć kuszą ciekawym wyglądem, zazwyczaj poprzestajemy na ich oglądaniu, bo nie wiemy, jak je jeść.

Redakcja WP Kobieta
Zupa pieczarkowa po francusku
PrzepisyZupa pieczarkowa po francusku

Przykryć krążkiem ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i zapiec.

Redakcja WP Kobieta
Owocowa sałatka
PrzepisyOwocowa sałatka

Podawać lekko schłodzoną.

Redakcja WP Kobieta
Omlet z wędliną
PrzepisyOmlet z wędliną

Można polać ketchupem.

Redakcja WP Kobieta
Zupa z makaronem
PrzepisyZupa z makaronem

Przyprawić do smaku, podawać z makaronem.

Redakcja WP Kobieta
Wiosenny zastrzyk witamin
PrzepisyWiosenny zastrzyk witamin

O tej porze roku najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych są kiełki, zielenina i pestki.

Redakcja WP Kobieta
Kurczak z ziołami
PrzepisyKurczak z ziołami

Klasyczna potrawa w wydaniu wiosennym.

Redakcja WP Kobieta
Wegetariański kawior żydowski
PrzepisyWegetariański kawior żydowski

Ta mieszanka warzyw, jajek i orzechów włoskich wygląda i smakuje jak kawior z wątróbki, choć jest lżejsza i orzeźwiająca.

Redakcja WP Kobieta
Gofry z bitą śmietaną
PrzepisyGofry z bitą śmietaną

Ozdobić śmietaną, obłożyć owocami.

Redakcja WP Kobieta
Ryby
PrzepisyRyby

To cały zestaw witamin, minerałów i najcenniejszych kwasów tłuszczowych. W czystej postaci.

Redakcja WP Kobieta
Trójkątne grzanki
PrzepisyTrójkątne grzanki

Posmarować masą z bryndzy.

Redakcja WP Kobieta
Pieczony łosoś z zielonym sosem
PrzepisyPieczony łosoś z zielonym sosem

Często podaje się go na przyjęciach z okazji bat micwy lub bar micwy, na przyjęciach weselnych i innych uroczystościach.

Redakcja WP Kobieta
Skrzydełka kurczaka
PrzepisySkrzydełka kurczaka

Podawać z ryżem i warzywami gotowanymi na parze.

Redakcja WP Kobieta
Kucharskie sztuczki
PrzepisyKucharskie sztuczki

Mniejsze lub większe wpadki kulinarne zdarzają się każdemu. Są jednak sposoby, by ograniczyć je do minimum.

Redakcja WP Kobieta
Pierogi ze szpinakiem
PrzepisyPierogi ze szpinakiem

Wymieszać z pomidorami, ozdobić bazylią.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowa kasza
PrzepisyZdrowa kasza

Na naszych stołach pojawia się rzadko. A szkoda, bo wpływa korzystnie na zdrowie i urodę.

Redakcja WP Kobieta