Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.
Choć kuszą ciekawym wyglądem, zazwyczaj poprzestajemy na ich oglądaniu, bo nie wiemy, jak je jeść.
Przykryć krążkiem ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i zapiec.
O tej porze roku najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych są kiełki, zielenina i pestki.
Ta mieszanka warzyw, jajek i orzechów włoskich wygląda i smakuje jak kawior z wątróbki, choć jest lżejsza i orzeźwiająca.
To cały zestaw witamin, minerałów i najcenniejszych kwasów tłuszczowych. W czystej postaci.
Często podaje się go na przyjęciach z okazji bat micwy lub bar micwy, na przyjęciach weselnych i innych uroczystościach.
Mniejsze lub większe wpadki kulinarne zdarzają się każdemu. Są jednak sposoby, by ograniczyć je do minimum.
Na naszych stołach pojawia się rzadko. A szkoda, bo wpływa korzystnie na zdrowie i urodę.
Obłożyć połówkami brzoskwiń nadzianymi żurawinami, podawać z ziemniakami z wody.
Do podstawowych napojów pochodzenia mlecznego zalicza się jogurt, kefir i maślankę.