Gotowanie

Gotowanie

Galaretka truskawkowa
Zapisz na później
PrzepisyGalaretka truskawkowa

Podawać z sosem przyrządzonym z odcedzonych, zmiksowanych truskawek i odrobiny malibu.

Redakcja WP Kobieta
Holenderski sos do warzyw
Zapisz na później
PrzepisyHolenderski sos do warzyw

Pory polać sosem i sokiem z cytryny.

Redakcja WP Kobieta
Halibut na parze
Zapisz na później
PrzepisyHalibut na parze

Podawać z sałatką z papryki.

Redakcja WP Kobieta
Jak używać przypraw
Zapisz na później
PrzepisyJak używać przypraw

Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.

Redakcja WP Kobieta
Zapiekanka z jabłek
Zapisz na później
PrzepisyZapiekanka z jabłek

Podawać na ciepło z dodatkiem lodów.

Redakcja WP Kobieta
Egzotyczne owoce
Zapisz na później
PrzepisyEgzotyczne owoce

Choć kuszą ciekawym wyglądem, zazwyczaj poprzestajemy na ich oglądaniu, bo nie wiemy, jak je jeść.

Redakcja WP Kobieta
Zupa pieczarkowa po francusku
Zapisz na później
PrzepisyZupa pieczarkowa po francusku

Przykryć krążkiem ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i zapiec.

Redakcja WP Kobieta
Owocowa sałatka
Zapisz na później
PrzepisyOwocowa sałatka

Podawać lekko schłodzoną.

Redakcja WP Kobieta
Omlet z wędliną
Zapisz na później
PrzepisyOmlet z wędliną

Można polać ketchupem.

Redakcja WP Kobieta
Zupa z makaronem
Zapisz na później
PrzepisyZupa z makaronem

Przyprawić do smaku, podawać z makaronem.

Redakcja WP Kobieta
Wiosenny zastrzyk witamin
Zapisz na później
PrzepisyWiosenny zastrzyk witamin

O tej porze roku najlepszym źródłem witamin i soli mineralnych są kiełki, zielenina i pestki.

Redakcja WP Kobieta
Kurczak z ziołami
Zapisz na później
PrzepisyKurczak z ziołami

Klasyczna potrawa w wydaniu wiosennym.

Redakcja WP Kobieta
Wegetariański kawior żydowski
Zapisz na później
PrzepisyWegetariański kawior żydowski

Ta mieszanka warzyw, jajek i orzechów włoskich wygląda i smakuje jak kawior z wątróbki, choć jest lżejsza i orzeźwiająca.

Redakcja WP Kobieta
Gofry z bitą śmietaną
Zapisz na później
PrzepisyGofry z bitą śmietaną

Ozdobić śmietaną, obłożyć owocami.

Redakcja WP Kobieta
Ryby
Zapisz na później
PrzepisyRyby

To cały zestaw witamin, minerałów i najcenniejszych kwasów tłuszczowych. W czystej postaci.

Redakcja WP Kobieta
Trójkątne grzanki
Zapisz na później
PrzepisyTrójkątne grzanki

Posmarować masą z bryndzy.

Redakcja WP Kobieta
Pieczony łosoś z zielonym sosem
Zapisz na później
PrzepisyPieczony łosoś z zielonym sosem

Często podaje się go na przyjęciach z okazji bat micwy lub bar micwy, na przyjęciach weselnych i innych uroczystościach.

Redakcja WP Kobieta
Skrzydełka kurczaka
Zapisz na później
PrzepisySkrzydełka kurczaka

Podawać z ryżem i warzywami gotowanymi na parze.

Redakcja WP Kobieta
Kucharskie sztuczki
Zapisz na później
PrzepisyKucharskie sztuczki

Mniejsze lub większe wpadki kulinarne zdarzają się każdemu. Są jednak sposoby, by ograniczyć je do minimum.

Redakcja WP Kobieta
Pierogi ze szpinakiem
Zapisz na później
PrzepisyPierogi ze szpinakiem

Wymieszać z pomidorami, ozdobić bazylią.

Redakcja WP Kobieta
Zdrowa kasza
Zapisz na później
PrzepisyZdrowa kasza

Na naszych stołach pojawia się rzadko. A szkoda, bo wpływa korzystnie na zdrowie i urodę.

Redakcja WP Kobieta
Sola marynowana w winie
Zapisz na później
PrzepisySola marynowana w winie

Podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

Redakcja WP Kobieta
Sałatka z awokado
Zapisz na później
PrzepisySałatka z awokado

Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Redakcja WP Kobieta
Kaczka nadziewana
Zapisz na później
PrzepisyKaczka nadziewana

Obłożyć połówkami brzoskwiń nadzianymi żurawinami, podawać z ziemniakami z wody.

Redakcja WP Kobieta