Gotowanie

Gotowanie

Bezowy torcik Pawłowej
Zapisz na później
PrzepisyBezowy torcik Pawłowej

Ozdobić połówkami truskawek i listkami mięty.

Redakcja WP Kobieta
Babeczki kasztanowo-czekoladowe
Zapisz na później
PrzepisyBabeczki kasztanowo-czekoladowe

Wykwintny deser na specjalną okazję.

Redakcja WP Kobieta
Karczoch w sałatce warzywnej
Zapisz na później
PrzepisyKarczoch w sałatce warzywnej

Sałatkę wymieszać, polać sosem z oliwy.

Redakcja WP Kobieta
Pomidor na wiosnę?
Zapisz na później
PrzepisyPomidor na wiosnę?

Koncentraty, pomidory w zalewie, soki i sosy pomidorowe, pomidory suszone – to najpopularniejsze przetwory z tego warzywa.

Redakcja WP Kobieta
Tort jeżynowo-śmietanowy
Zapisz na później
PrzepisyTort jeżynowo-śmietanowy

Zamiast jeżyn możesz dodać truskawki, maliny, albo porzeczki.

Redakcja WP Kobieta
Kasza jaglana w kalarepce
Zapisz na później
PrzepisyKasza jaglana w kalarepce

Kalarepki napełnić kaszą i grzybami, ułożyć na pozostałej kaszy, przykryć czapeczkami.

Redakcja WP Kobieta
Chłodnik na botwince
Zapisz na później
PrzepisyChłodnik na botwince

Ozdobić listkami świeżych ziół.

Redakcja WP Kobieta
Indyk nadziewany warzywami
Zapisz na później
PrzepisyIndyk nadziewany warzywami

Smaczny również na zimno do kanapek.

Redakcja WP Kobieta
Tarta ze szparagami
Zapisz na później
PrzepisyTarta ze szparagami

Pyszne danie sezonowe.

Redakcja WP Kobieta
Przystawka ze szparagów
Zapisz na później
PrzepisyPrzystawka ze szparagów

Sosem polać przystawkę, udekorować natką.

Redakcja WP Kobieta
Ryba w marynacie imbirowej
Zapisz na później
PrzepisyRyba w marynacie imbirowej

Podawać z ryżem i sałatą.

Redakcja WP Kobieta
Naleśniki ze szpinakiem
Zapisz na później
PrzepisyNaleśniki ze szpinakiem

Doskonałe zwłaszcza wiosną, gdy szpinak jest świeży.

Redakcja WP Kobieta
Zielonym do góry!
Zapisz na później
PrzepisyZielonym do góry!

Przepis na wiosenną kurację witaminową jest prosty. Od dziś pamiętaj tylko o codziennej porcji zieleniny.

Redakcja WP Kobieta
Zupa z miso i grzybami
Zapisz na później
PrzepisyZupa z miso i grzybami

Posypać pokrojoną papryczką, ozdobić liśćmi sałaty.

Redakcja WP Kobieta
Ryż z kurczakiem
Zapisz na później
PrzepisyRyż z kurczakiem

Klasyczne danie jednogarnkowe - smaczne i łatwe do przygotowania.

Redakcja WP Kobieta
Do czego to służy?
Zapisz na później
PrzepisyDo czego to służy?

Dzięki prezentowanym drobiazgom przyrządzanie potraw będzie łatwiejsze i przyjemniejsze.

Redakcja WP Kobieta
Koreczki z cukinii
Zapisz na później
PrzepisyKoreczki z cukinii

Podawać z sosem.

Redakcja WP Kobieta
Japońska, czyli lekka
Zapisz na później
PrzepisyJapońska, czyli lekka

Tylko nieliczni wiedzą, jak smakuje tempura lub miso. A szkoda, bo japońskie przysmaki należą do najzdrowszych na świecie.

Redakcja WP Kobieta
Banany w boczku z zielonym pieprzem
Zapisz na później
PrzepisyBanany w boczku z zielonym pieprzem

Deser z grilla.

Redakcja WP Kobieta
Szaszłyki z papryką
Zapisz na później
PrzepisySzaszłyki z papryką

W wersji domowej - smażone na patelni.

Redakcja WP Kobieta
Ryżowa sałatka
Zapisz na później
PrzepisyRyżowa sałatka

Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i olejem, podawać w wydrążonej dyni.

Redakcja WP Kobieta
Deser, a odchudza!
Zapisz na później
PrzepisyDeser, a odchudza!

Do jedzenia niewielkich słodkich przekąsek zachęcają nawet... dietetycy.

Redakcja WP Kobieta
Krem mleczny
Zapisz na później
PrzepisyKrem mleczny

Posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.

Redakcja WP Kobieta
Owoce z jogurtem
Zapisz na później
PrzepisyOwoce z jogurtem

Polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.

Redakcja WP Kobieta