Kiełki zbóż i warzyw zawierają bardzo dużo aminokwasów, minerałów i witamin z grupy B.
Łatwe w przygotowaniu, doskonałe na niedzielny podwieczorek.
Chleb to podstawa naszego menu. By wzbogacić jego smak, nie potrzeba wielu dodatków. Wystarczy smarowidło!
Pierożki z wołowiną i wieprzowiną. Specjalność kuchni rosyjskiej.
Herbatki owocowe i wszelkiego rodzaju mrożonki to świetny pomysł na uzupełnienie zimowej diety.
Podawać posypane zieloną pietruszką i ozdobione pomidorkami oraz listkami bazylii.
Magiczne wino z bąbelkami, jedyne, by uczcić te wyjątkowe chwile w karnawale...
W Chinach powstało prawdziwe lodowe miasteczko, a w nim między innymi replika chińskiego Wielkiego Muru i moskiewskiego Placu Czerwonego.
Polać sosem majonezowym i sosem borówkowym, udekorować natką.
Ciasto nieco staroświeckie, słodkie, korzenne, z powidłami śliwkowymi i bakaliami.
Setki tysięcy litrów szampana, eksplodujące na niebie kolorowe fajerwerki i to niepowtarzalne uczucie, że zaczyna się coś zupełnie nowego.
Dwa w jednym. Dodają nam zdrowia, a potrawom smaku i aromatu. Ich zapachy przypominają wakacje na wsi.
Przed podaniem posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.
Na stole nie może zabraknąć smakołyków, ale menu nie powinno być zbyt wymyślne.
Wykwintne a przy tym proste danie na domowe przyjęcie.
Silnie schłodzić, udekorować porzeczkami lub innymi owocami.
Polecamy przepisy na dwa drinki: owocowy i orzeźwiający.
Zanim usiądziesz do stołu, sprawdź, które potrawy możesz jeść bez wyrzutów sumienia, a których lepiej unikać.
Zasady dobierania wina do potraw ulegają nieustannym zmianom i nowym modom.
Nie macie pomysłu na obiad? Przecież nie chcecie podać wigilijnej ryby! My mamy przepisy na to, jak wywołać zachwyt gości.