Grillować trzeba umieć. Dietetyk wyjaśnia, jak to robić
Okres grillowy w pełni. Jednak nie wszystko nadaje się na ruszt, a część potraw przyrządzamy źle. Dietetyk kliniczny Patryk Iwański wyjaśnia również, jak przeprowadzić detoks po zbyt obfitej uczcie.
Posty detoks Mamy majówkę inaczej … Rozwiń
Transkrypcja:
Posty detoks
Mamy majówkę inaczej
Jesteśmy po majówce Ale mamy też
Sezon grillowy
Załóżmy że przesadziliśmy z
Grillem Jak przeprowadzić
Post
Taki detoks po
Ciężkim okresie
Powiedzmy imprezę
A generalnie powinna być to dieta obfita w produkty lekkostrawne Jeśli chodzi
Taki post możemy troszeczkę wprowadzić 8 dywizje produkty które po prostu nie będą na przykład mięsa
Ja tutaj
Przykład z Brzegu
Aby nie były sny
Smażony Tak możemy więc jak
Przygotowany Ewentualnie fajnie
Fajny pomysł
Ryby w tym wypadku one będą lekko
Lekkostrawne
Jakie zboża które są lekkostrawne ryż
Kasza jaglana
Produkty lekkostrawne
Warzywa tutaj obrane ze skórek
To są przykłady tego typu
Po produktów jeśli chodzi o detoksy to to jest to generalnie nie ma czegoś takiego jak dieta
Praca organizmu ponieważ nasze organy tak
Tak jak wątroba
Na bieżąco nie usuwają toksyny z organizmu
Thomas Jeżeli mamy nadmiar tych to
Toksyn po prostu trzeba je ograniczyć
Ewentualnie można wesprzeć organy które tutaj
Do usłyszenia nie ma tak że jadąc
Odpowiednie produkty
Więcej toksyny zaraz wyjdzie bo te produkty mniej zawierają i wtedy oczy
Cześć i my się czy czy znowu iść na będziemy
Jedną z powrotem to co jedliśmy
Wcześniej czy zawsze jest tak że dostarczamy jakoś tam ilość Taxi
Tak natomiast
Jakie produkty jest tutaj jak nie wiem
Grillowane mięso no faktycznie bardziej obfite
Związki dla nas kancerogeny Więc
Te toksyny tak
Możemy wesprzeć więc wątrobę
Badający w pożywienia środki
Odżywcze które będą wspierały prace czy
Tutaj ten detoks
Całe
Takimi przykładami produktów
Buraki
Zielone warzywa liściaste
To takie pierwsze
W tym okresie grillowym bo mówisz że żeby
Ograniczać
Smażenie mięs
Czy warzywa
Są tak samo niebezpieczne z grilla
Jeżeli są przypalone to wtedy tak
Okej czyli grillujemy tak żeby nie przypalać Jaka jest metoda na zdrowego grilla co na niego wrzucę
Jeżeli chodzi o warzywa to po prostu po
Powinny być nie
Przypalone
Warto po prostu dbać o to żeby te produkty nie były przypalone
Tak jakby je podgrzać a nie usmażyć na do czego jednak z tego węgla
Unoszące się również będzie
W jaki sposób
Okej czyli mamy wniosek że grill elektryczny najlepiej jest na balkonie żeby
Sąsiadka jest wszystko jest dla ludzi Myślę że tutaj parę razy jak się
Się skacze na tego grilla to nic się nie stanie organizm jest
Porady