GotowaniePrzepisyKapuśniak z boczkiem i kiełbasą

Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą

Kapuśniak jest typowym daniem Europy Środkowo-Wschodniej. Polscy górale przygotowują ...

Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą
Źródło zdjęć: © zdjęcie producenta

07.10.2011 17:14

Kapuśniak jest typowym daniem Europy Środkowo-Wschodniej. Polscy górale przygotowują kwaśnicę, w słowackiej kuchni występuje jako kapustnica, a w ukraińskiej - капусняк. To rozgrzewająca i przepyszna zupa w sam raz na łatwy w przygotowaniu, jesienny obiad. Pudliszki wspaniały smak kapuśniaku uzyskują dzięki połączeniu gotowanej kapusty kwaszonej ze smażonym boczkiem, kiełbasą oraz świeżymi przyprawami. Efekt zadowoli każde podniebienie, gustujące w nieco kwaśnych smakach. Jako dzisiejsze danie dnia proponujemy kapuśniak z boczkiem i kiełbasą. Podany razem ze świeżym, chrupiącym chlebem nasyci apetyt nawet największego łasucha.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Komentarze (0)