Pełną parą do smaku
Vitasteam marki Miele to innowacyjne urządzenie do gotowania na parze. Wydobywa autentyczny smak potraw. Pozwala przygotować jedzenie i smaczne i zdrowe - z wysoką zawartością witamin i składników odżywczych.
27.02.2007 12:30
Vitasteam marki Miele to innowacyjne urządzenie do gotowania na parze. Wydobywa autentyczny smak potraw. Pozwala przygotować jedzenie i smaczne i zdrowe - z wysoką zawartością witamin i składników odżywczych.
Urządzenie nie wymaga wiele miejsca – wystarczy tylko 50 centymetrów na blacie kuchennym i gniazdko elektryczne w pobliżu. Vitasteam wytwarza parę wodną w generatorze umieszczonym w pojemniku na wodę. Ponieważ para otacza gotowane potrawy ze wszystkich stron, warzywa, ryby i inne dania przygotowywane są w znacznie łagodniejszy sposób, niż w garnku czy na patelni. Na dodatek produkty ugotowane na parze mają wyjątkowo intensywny smak, wyglądają niezwykle apetycznie, ponieważ zachowują swój naturalny kolor i sprężystość.
Proces przygotowywania potraw w urządzeniu do gotowania na parze Miele jest wyjątkowo precyzyjny, a całość sterowana jest elektronicznie. Oto przykład: wystarczy włożyć marchewki do urządzenia, ustawić temperaturę 100° C i 7-minutowy czas gotowania. Operacji tych dokonujemy za pomocą jednego pokrętła. Nie musimy pilnować, sprawdzać ani mieszać – w urządzeniu do gotowania na parze Miele jedzenia nie można ani przypalić ani rozgotować. Gdy maszyna skończy pracę, da znać głośnym sygnałem.
Urządzenie do gotowania na parze może służyć nie tylko do... gotowania na parze. Zakres temperatur sięga od 40 do 100° C, w Vitasteam można więc z łatwością podgrzewać, rozmrażać, blanszować, przyrządzać przetwory z owoców, czy też dezynfekować butelki dla niemowląt.