Przepis na tani obiad
Większości z nas zdarzyło się przeszacować swoje dochody i znaleźć się w sytuacji, w której pod koniec miesiąca trudno jest znaleźć jakąś gotówkę. Zwykle pozostało tam tylko parę zaskórniaków, z którymi nie mamy najmniejszego pojęcia co zrobić. Z drugiej strony ochota na zjedzenie dobrego i sycącego obiadu z godziny na godzinę wzrasta, a w głowie brak jakiegokolwiek pomysłu na to, w jaki sposób go przyrządzić. Czasami znacznie bardziej niż wizyta w barze mlecznym opłaca się nam przygotowanie prawdziwego, smacznego i zarazem taniego obiadu. Głównie trzeba tutaj zwrócić uwagę na produkty, na których możemy oprzeć swój posiłek, a także ilość porcji, jaką uda się nam z nich przygotować. Przeczytaj poniższy artykuł, a czasy, w których nie mogłaś pozwolić sobie na ciepły posiłek odejdą w niepamięć bez względu na to, czy twoja pensja wzrośnie czy też nie. Nie czekaj i już teraz zobacz, jak zjeść szybko, smacznie i prosto. Zanim poznamy pomysł na tego typu obiad składający się z dwóch dań, warto jest dowiedzieć się trochę więcej na temat zasad, dzięki którym ograniczysz wydatki na jedzenie.
06.07.2012 | aktual.: 13.09.2018 11:46
Przepis na dobry tani obiad
- 1 kg ziemniaków,
- 6 jajek,
- ½ kg pomidorów,
- 1 śmietany,
- 1 cebuli,
- 1 młodej kapusty,
- włoszczyzny,
- 1 porcji rosołowej,
- koperku,
- soli,
- pieprzu.
Na bazie porcji rosołowej gotujemy lekki rosołek. Następnie dodajemy do niego obraną i pokrojoną włoszczyznę. Kolejnym krokiem jest dodanie poszatkowanej młodej kapusty. Tak przygotowaną zupę gotujemy do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie, a na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Przygotowanie drugiego dania rozpoczynamy od obrania ziemniaków. Możemy także ominąć ten etap i ugotować je w mundurkach. W tym czasie przyrządzamy pomidory ze śmietaną i cebulką. Wystarczy pokroić je w kawałki, dodać śmietany, posolić i popieprzyć do smaku. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy jajka sadzone z dodatkiem przypraw, które serwujemy z ziemniakami i pomidorami.
Smacznego!