Sernik na zimno z serków homogenizowanych
Wbrew pozorom to, że nie mamy zbyt dużo czasu ani wielkich umiejętności i wyczucia kulinarnego wcale nie oznacza, że musimy wyrzec się przyjemności gotowania. W historii wielu kuchni świata można znaleźć przepisy proste i szybkie w wykonaniu. Co więcej, obecnie każda z nas szuka sposobu, by ulubioną potrawę zrobić szybciej i uczynić jeszcze smaczniejszą. W ten sposób powstają świetne pomysły, które z łatwością możemy wykorzystać. Przecież chodzi głównie o to, by ułatwiać sobie swoje życie, w tym gotowanie, starając się jednocześnie, by przyrządzane posiłki nie traciły na jakości. Dotyczy to nie tylko dań głównych, lecz także małych przyjemności w postaci deserów. Wcale nie jesteśmy zmuszeni, by korzystać z gotowych mieszanek produktów. Istnieje wiele ciekawych i zachwycających sprytem pomysłów na ułatwianie sobie gotowania. Chcesz poznać jedne z nich? Już teraz poświęć chwilę i przeczytaj poniższy artykuł, by dowiedzieć się, jak zrobić sernik na zimno z serków homogenizowanych. Znajdziesz w nim także więcej informacji na temat samych serków i przekonasz się, które z nich najlepiej jest wybierać.
09.07.2012 | aktual.: 12.09.2018 16:12
Wbrew pozorom to, że nie mamy zbyt dużo czasu ani wielkich umiejętności i wyczucia kulinarnego wcale nie oznacza, że musimy wyrzec się przyjemności gotowania. W historii wielu kuchni świata można znaleźć przepisy proste i szybkie w wykonaniu. Co więcej, obecnie każda z nas szuka sposobu, by ulubioną potrawę zrobić szybciej i uczynić jeszcze smaczniejszą. W ten sposób powstają świetne pomysły, które z łatwością możemy wykorzystać. Przecież chodzi głównie o to, by ułatwiać sobie swoje życie, w tym gotowanie, starając się jednocześnie, by przyrządzane posiłki nie traciły na jakości. Dotyczy to nie tylko dań głównych, lecz także małych przyjemności w postaci deserów. Wcale nie jesteśmy zmuszeni, by korzystać z gotowych mieszanek produktów. Istnieje wiele ciekawych i zachwycających sprytem pomysłów na ułatwianie sobie gotowania. Chcesz poznać jedne z nich? Już teraz poświęć chwilę i przeczytaj poniższy artykuł, by dowiedzieć się, jak zrobić sernik na zimno z serków homogenizowanych. Znajdziesz w nim także więcej informacji na temat samych serków i przekonasz się, które z nich najlepiej jest wybierać.
Przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych
- 400 g serka homogenizowanego waniliowego.
- 2 galaretki cytrynowe,
- porzeczki czerwone do ozdoby.
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, dokładnie mieszając i nie doprowadzając do ich zagotowania. Następnie, gdy ostygną, ale jeszcze nie zaczną tężeć, miksujemy je razem z serkami homogenizowanymi. Masę tę przelewamy do foremek albo blachy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Sernik przed podaniem można ozdobić porzeczkami albo innymi owocami.
Smacznego!