Usunięcie łusek oraz odpowiednie przygotowanie ryby nie jest łatwe. Pomożemy Ci.
Niepowtarzalność świątecznych dań w dużej mierze zależy od właściwego doboru przypraw.
Wyciąć z ciasta 5 gwiazdek różnej wielkości, ułożyć z nich choinkę, posypać cukrem pudrem.
Ta niepozorna ryba w grudniu przeżywa prawdziwy szczyt popularności.
To ryba niepozorna, ale o bogatym smaku. Sprawdzi się jako skromna postna przystawka, ale też jako wyszukane świąteczne danie.
Orzechy, susz, egzotyczne owoce. Obowiązkowe dodatki do wigilijnych ciast i potraw.
Upieczona w świątecznej formie, będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu.
Do Bożego Narodzenia zawsze przygotowujemy się wyjątkowo starannie. Nie ma mowy, by któreś ze świątecznych ciast "nie wyszło".
Trudno sobie wyobrazić świąteczny posiłek bez okazałej pieczeni, duszonych mięs czy smażonych kotletów.
Choć kolacja wigilijna już nie musi być postna, my pozostajemy wierni tradycji.
Dwa tygodnie przed Gwiazdką przyrządź farsz do pierogów i uszek, zamroź. Co jeszcze warto zrobić wcześniej?
Przedstawiamy oryginalne potrawy, które mogą się znaleźć na naszych świątecznych stołach.
Suszone owoce zdobią świąteczne menu. Są jak biżuteria umiejętnie dobrana do eleganckiej kreacji.
Bakalie, którymi wzbogacamy świąteczny stół, są specjalnością kuchni wschodniej.
Warto je jeść nie tylko w czasie świąt. Mają niepowtarzalny smak, są też bogate w cenny błonnik.
Rybę najlepiej podawać z cząstkami cytryny. Sok zaostrzy smak galarety.
Rozprowadź na talerzu pastę anchois, na niej połóż risotto i udekoruj kakaową masą.
Ma już siedemdziesiąt lat, ale wciąż niezmiennie nam smakuje, zachwyca niezwykłą puszystością i lekkością.
Każdy owoc, nabity na widelczyk, zanurz w roztopionej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia.
Krem czekoladowy, krem kawowy oraz krem karmelowy i miodowe chrupki.